Nem monitorozzák tovább a nebulók agyhullámait egy kínai általános iskolában

külföld
2019 november 01., 09:56
comments 66

A szülők panaszai után leállították a kínai Csinhua városának egyik általános iskolájában azt a kísérletet, mely során a kis nebulók fejére helyezett szerkezettel figyelték agytevékenységüket.

A hírről beszámoló állami lap, a Beijing News tudósítása szerint a kísérlet már egy éve folyt, a beszerzett adatokat - melyek egy részét a szülőkkel is megosztották - egy vállalat szerverein tárolták. Az iskola egyik, a lapnak nyilatkozó, csak Csangként megnevezett tanára szerint a kísérletnek nem volt káros mellékhatása. "Mi mindössze némi segítséget nyújtottunk a tanulóknak, hogy lássák, mennyire figyelnek" - mondta, hozzátéve, hogy mivel a tanulók tudták, hogy a tanárok látják az adatokat, így a szokásosnál jobban koncentráltak, aminek látszottak is az eredményei.

A kísérletet egy amerikai cég, a BrainCo és kínai leányvállalata végezte, ez utóbbit a Harvardon végzett Kong Hsziao-hszian, a csinhuai általános iskola egykori tanulója alapította.

A szülők aggodalmait az keltette fel, hogy nem tudták, ki és hogyan férhet hozzá a gyerekeikről begyűjtött adataikhoz. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.