Nem monitorozzák tovább a nebulók agyhullámait egy kínai általános iskolában

2019 november 1., péntek 9:56
67

A szülők panaszai után leállították a kínai Csinhua városának egyik általános iskolájában azt a kísérletet, mely során a kis nebulók fejére helyezett szerkezettel figyelték agytevékenységüket.

A hírről beszámoló állami lap, a Beijing News tudósítása szerint a kísérlet már egy éve folyt, a beszerzett adatokat - melyek egy részét a szülőkkel is megosztották - egy vállalat szerverein tárolták. Az iskola egyik, a lapnak nyilatkozó, csak Csangként megnevezett tanára szerint a kísérletnek nem volt káros mellékhatása. "Mi mindössze némi segítséget nyújtottunk a tanulóknak, hogy lássák, mennyire figyelnek" - mondta, hozzátéve, hogy mivel a tanulók tudták, hogy a tanárok látják az adatokat, így a szokásosnál jobban koncentráltak, aminek látszottak is az eredményei.

A kísérletet egy amerikai cég, a BrainCo és kínai leányvállalata végezte, ez utóbbit a Harvardon végzett Kong Hsziao-hszian, a csinhuai általános iskola egykori tanulója alapította.

A szülők aggodalmait az keltette fel, hogy nem tudták, ki és hogyan férhet hozzá a gyerekeikről begyűjtött adataikhoz. (Via The Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt