Rakéta-sorozatvetőt tesztelt Észak-Korea

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Megerősítette a dél-koreai hadsereg csütörtöki beszámolóját Észak-Korea állami hírügynöksége: valóban óriási rakéta-sorozatvetőt teszteltek a diktatúrában, írja a Reuters. A hivatalos közlés szerint a próba sikeres volt. Előző nap a japán védelmi minisztérium még ballisztikus rakétatesztről adott hírt, amit Tokió el is ítélt, hiszen az ENSZ-tilalom ellenére hajtott végre fegyverkísérletet. 

A KCNA phenjani hírügynökség szerint a 

a rakéta-sorozatvetőnek ez volt a harmadik tesztje, az első kettőt augusztusban, illetve szeptemberben hajtották végre.

Hangsúlyozták, hogy a siker bizonyítja, hogy "Észak-Korea folyamatosan halad előre a fegyverzetfejlesztésben, miközben az Egyesült Államokkal elkezdett tárgyalásai kudarcba fulladtak." Állításuk szerint a rakéta-sorozatvető "képes váratlan támadásban teljesen megsemmisíteni több ellenséges célpontot is." 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.