Amerikában eltiltották egy középiskolai futballcsapat edzőjét, mert túl nagy arányban győzték le az ellenfelet

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A nassau-i ifjúsági ligában egy mérkőzésre eltiltották egy amerikai futballcsapat edzőjét, amiért csapata túl nagy arányban legyőzte ellenfelét.

Rob Shaver csapata, a Long Island-i Plainedge középiskola legjobbjai 61-13-ra gyalulták le az ellenfelet a térségi ligában.

Csakhogy a bajnokságot lebonyolító helyi szövetség három évvel ezelőtt hozott egy szabályt, amely akkor van érvényben, ha egy mérkőzés túlzottan is egyoldalúan zajlik. 

Ha az egyik csapat 42-nél több ponttal legyőzi ellenfelét, a győztes csapat edzőjének magyarázatot kell adnia, hogy ez miért történt. Közelebbről: hogy miért nem hozott be cserejátékosokat, tapasztalatlanabb futókat a nagy előny tudatában, miért forszírozta, hogy csapata még nagyobb arányban győzzön. 

Az intézkedést egy sportszerűségi elv indokolja. Célja, hogy mérkőzések ne traumatizálják, vagy kedvetlenítsék el végleg a vesztes fél játékosait ilyen fiatal korban. Shaver pedig nem tudott kielégítő választ adni a bizottság előtt arra, hogy miért nem pihentette vagy fogta vissza legjobbjait, ezért egy meccsre eltiltották.

Az ellenfél edzője, Phil Onesto nem tett egyébként panaszt, a Newsday-nek azt nyilatkozta, benne van néha a játékban, hogy nagyon elverik a csapatot. 

A kerületi sportfelügyelő védelmébe vette Shavert, igazságtalannak nevezte a bizottság döntését, és az edző maga is azt nyilatkozta: tisztában volt a szabály szellemiségével, de egyáltalán nem volt céljuk megalázni az ellenfelet. 

A döntőbizottság elnöke viszont a szabályt védte, és azt mondta: kitartanak amellett, hogy minden eszközzel óvni kell a fiatal sportolókat attól, hogy elvegyék kedvüket a sportélményektől, vagy megszégyenítő élményben részesüljenek. (BBC)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.