Beto O'Rourke visszalép a demokrata előválasztástól

Visszalépett a demokrata előválasztástól az egykori texasi demokrata párti képviselő Beto O'Rourke. 

Beto O'Rourke 2019. március 9-án az austini Paramount Theatre-benFotó: Matt Winkelmeyer/AFP

A politikus döntését egy Medium-posztban hozta nyilvánosságra, amiben azt írta, hogy nem adottak a feltételei egy igazán sikeres kampányhoz, ezért úgy tartja tisztességesnek a munkatársaival szemben is, ha még azelőtt kiszáll, hogy a verseny igazán felpörögne. 

O'Rourke tavaly robbant be a demokrata körökbe, miután elindult a republikánus Ted Cruz ellen a szenátusi helyért, és nagyon megszorította őt, ami váratlan volt egy demokratától Texasban. Idén márciusban jelentette be, hogy elindul az elnökségért. 

A Vanity Fair is a választás titkos esélyesként és sztárjaként írt róla akkor címlapján. De O'Rourke már az első nagyinterjúban hirtelen túl nagyokat mondott, többek között azzal viccelt, hogy felesége egyedül nevelte a gyerekeiket, ami miatt aztán elnézést is kellett kérnie.  

O'Rourke-nak nem voltak túl jók a népszerűségi mutatói, de kiszállása az előválasztásnak ebben a korai szakaszában így is meglepőnek mondható. 17 jelölt maradt állva a jövőre befejeződő előválasztási folyamatban. 

A posztjában O'Rourke azt is írja, hogy nem tervez indulni texasi politikai tisztségért sem. (Medium / Guardian)

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.