Hűtlenség miatt nyilvánosan megvesszőzték a férfit, aki azt tanácsolta, hogy hűtlenség miatt nyilvános vesszőzés járjon

2019 november 2., szombat 15:35
218

28 suhintást kapott egy indonéz férfi büntetésként Indonézia Aceh tartományában, amiért hűtlenséget követett el egy házas asszonnyal. 

Aceh Indonézia legnagyobb szigete, Szumátra nyugati csücskében fekszik, és az egyik legkonzervatívabb régiónak számít az országban. 

A Muhlisz névre hallgató férfi büntetése annyiban különleges, hogy maga is részt vett annak a tartományi szintű törvénynek a megalkotásában, ami arról rendelkezik, hogy a hűtlenségért vesszőzés járjon. Muhlisz ugyanis egy helyi tanácsadó testület tagja, amely vallási természetű törvények és szabályok megalkotásában segíti a törvényhozást. 

Aceh tartományban 2015-ben vezették be a saría, az iszlám élet minden területére kiterjedő morális vezérelvét és törvényét. (Aceh az első tartomány Indonéziában, amely erről rendelkezett.) Ugyanilyen büntetés jár mostantól a tartományban az alkohol fogyasztásáért és a homoszexualitásért is. Csak az elmúlt évben 15 embert, köztük öt nőt büntettek nyilvánosan hasonló bűnökért. 

A felvételen látszik, hogy a valódi büntetés nem is annyira a fájdalom, hanem a nyilvános megalázás, amiben a meghurcolt emberek részesülnek. 

Az acehi hatóságok tényszerűen közölték, hogy lefolytatták a nyomozást, azonosították az elkövetőket, átadták az ügyet az ügyészeknek, és levezényelték a kirótt büntetések végrehajtását. (CNN via AFP)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt