Hűtlenség miatt nyilvánosan megvesszőzték a férfit, aki azt tanácsolta, hogy hűtlenség miatt nyilvános vesszőzés járjon

külföld
2019 november 02., 15:35

28 suhintást kapott egy indonéz férfi büntetésként Indonézia Aceh tartományában, amiért hűtlenséget követett el egy házas asszonnyal. 

link Forrás

Aceh Indonézia legnagyobb szigete, Szumátra nyugati csücskében fekszik, és az egyik legkonzervatívabb régiónak számít az országban. 

A Muhlisz névre hallgató férfi büntetése annyiban különleges, hogy maga is részt vett annak a tartományi szintű törvénynek a megalkotásában, ami arról rendelkezik, hogy a hűtlenségért vesszőzés járjon. Muhlisz ugyanis egy helyi tanácsadó testület tagja, amely vallási természetű törvények és szabályok megalkotásában segíti a törvényhozást. 

Aceh tartományban 2015-ben vezették be a saría, az iszlám élet minden területére kiterjedő morális vezérelvét és törvényét. (Aceh az első tartomány Indonéziában, amely erről rendelkezett.) Ugyanilyen büntetés jár mostantól a tartományban az alkohol fogyasztásáért és a homoszexualitásért is. Csak az elmúlt évben 15 embert, köztük öt nőt büntettek nyilvánosan hasonló bűnökért. 

A felvételen látszik, hogy a valódi büntetés nem is annyira a fájdalom, hanem a nyilvános megalázás, amiben a meghurcolt emberek részesülnek. 

Az acehi hatóságok tényszerűen közölték, hogy lefolytatták a nyomozást, azonosították az elkövetőket, átadták az ügyet az ügyészeknek, és levezényelték a kirótt büntetések végrehajtását. (CNN via AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.