Magyaroknak üzen a harcoló kurd nők Facebook oldala Erdogan török elnök budapesti látogatása miatt

POLITIKA
2019 november 02., 13:58
comments 346

Magyar idő szerint szombaton kora hajnalban tett ki egy magyaroknak címzett üzenetet az 55 ezer követővel rendelkező Kurdish Female Fighters/ YPJ, (Harcoló Kurd Nők) Facebook oldal. 

„To the ATTENTION of our followers from HUNGARY/ Magyars!”

azaz magyar követőik figyelmét kérik, majd kifejtik, hogy az általuk terroristáknak tartott török elnök, Recep Tayyip Erdoğan november 7-én Magyarországra látogat, és azt kérik a magyaroktól, hogy ne engedjék be a politikust, illetve küldjék vissza oda, ahonnan jött.

link Forrás

Törökország október elején indított offenzívát Szíriában a kurdok ellenőrizte területek ellen, miután az amerikai csapatok kivonultak onnan. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter nem sokkal később lényegében arról beszélt, hogy a kurdok megtámadása egybeesik a magyar nemzeti érdekkel. Erdogan novemberi látogatására tüntetés szerveződik, miközben az is kiderült, hogy hogy a török elnökhöz és a radikális iszlámhoz is kötődő iskola nyithatja meg kapuit Budapesten. A néppártban újra felmerült a magyarok kizárása a török katonai akciók támogatása miatt, majd az is kiderült, hogy Mészáros Lőrinc üzlettársán keresztül szerezhet török harci járműveket a Honvédség.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.