Kész válaszolni a republikánusok kérdéseire az impeachment-botrányt kirobbantó szivárogtató

külföld
2019 november 03., 18:49

Az ügyvédje szerint kész válaszolni a republikánus képviselők kérdéseire a hírszerzési bizottság ülésén az a szivárogtató, akinek az információi alapján elindult Donald Trump ellen  az alkotmányos vádeljárás előkészítése. 

Nem sokkal korábban Trump és a republikánusok azt követelték, hogy hozzák nyilvánosságra a szivárogtató nevét. Ugyanakkor az ügyvédje szerint ezt veszélyeztetné ügyfelét és annak családját. 

A képviselőház demokrata többsége csütörtökön szavazta meg a Donald Trump elnökkel szemben indított alkotmányos vádeljárás forgatókönyvét. Ez volt az első alkalom, amikor a képviselők formálisan is döntöttek a vádeljárás elindításával kapcsolatban. A szavazás arról döntött, hogy a vádeljárás következő, nyilvános szakasza pontosan milyen menetrend szerint folytatódjon.

A republikánus képviselők arra panaszkodtak, hogy az eljárás nem volt szabályos velük szemben, mivel nem kérdezhettek a tanútól. 

Trump ellen azután kezdeményezték a vádeljárás megindítását, mert  nyomást gyakorolt Volodimir Zelenszkij ukrán államfőre, hogy indítsanak vizsgálatot a demokraták legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa, Joe Biden és egy ukrán gázipari vállalat igazgatótanácsában helyet foglaló fia, Hunter Biden ukrajnai tevékenységével kapcsolatban. (Reuters)