A fél országra másodfokú riasztást adtak ki a sok eső miatt

időjárás
2019 november 04., 17:32
comments 79

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható sok eső miatt keddre:

  1. Budapestre, Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki, itt 24 óra alatt több mint 3 cm csapadék hullhat.
  2. Sok eső várható Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Tolna megyében, ott elsőfokú a figyelmeztetés.
  3. Baranya, Somogy, Veszprém és Zala megyére zivatarveszély miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Kedden egy ciklon vonul át az ország felett, így főleg az ország északi, északnyugati felén megint nagy mennyiségű csapadékra lehet számítani. A hidegfront mentén zivatarok is előfordulhatnak, amiket viharos széllökések és felhőszakadás kísérhet. Az intenzív csapadékzóna az este, éjszaka gyengülve fokozatosan kelet felé helyeződik, nyugat felől pedig megszűnik a csapadék.

Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 3-10, a legmagasabb hőmérséklet a borongós, esős tájakon 11-16, míg délebbre 17-23 fok között várható. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.