Új logót kap a Facebook, és a cég többi platformján is ott lesz az anyacég neve

INTERNET
2019 november 04., 19:56
comments 95

A Facebook ezzel foglalkozó csapata új logókat készít a Facebook-birodalomhoz tartozó alkalmazásoknak – írja a Verge. Így az Instagram és a WhatsApp felületén is a „from Facebook” szöveg szerepel majd az alkalmazás stílusában, ezt Mark Zuckerberg Facebook-vezér egy videóban mutatta be:

A Facebook nyáron kezdte el az appok átnevezését, erre Zuckerberg szerint a közösség tisztánlátása érdekében volt szükség, hogy az egyes technológiákat könnyebb legyen megkülönböztetni. A Facebook mostantól: FACEBOOK.

A lépésre azután került sor, hogy politikusok és fogyasztóvédők követelték, hogy a cégstruktúrát tegyék átláthatóbbá. A Google 2015-ben hasonlóan járt el, amikor létrehozta az Alphabetet. (Verge, NBC News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.