Vádat emeltek a zalaegerszegi férfi ellen, akinek a gyereke állon lőtte magát

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Lőfegyverrel való visszaélés és foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával emelt vádat a zalaegerszegi Járási Ügyészség egy 49 éves zalaegerszegi férfi ellen, akinek a fia véletlenül állon lőtte magát apja légpuskájával.

A kínai gyártmányú fegyver a csőtorkolati energiaértéke alapján lőfegyvernek minősül, így tartása engedélyhez kötött. A férfinak nem volt rá engedélye, ezért is vádolják lőfegyverrel visszaéléssel.

A férfi az ügyészség tájékoztatása szerint idén márciusban háza udvarán célba lőtt 14 éves gyermekével - a gyerek neme az MTI híréből nem állapítható meg -, majd úgy ment be a házba, hogy a fegyvert és a lőszereket is az udvaron hagyta. Az egyedül maradt kiskorú gyerek meg akarta tölteni a légpuskát, ami a gyakorlatlansága miatt a kezéből kiesett, a földre érkezve pedig elsült.

A golyó a gyerek állának lágyrészét találta el, nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott. (Via MTI. Címlapképünk illusztráció.)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.