2005 óta az internetezők száma a négyszeresére nőtt

2019 november 5., kedd 18:51
63

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) jelentése szerint közel megnégyszereződött az internetet használók száma 2005 óta, most kb. 4,1 milliárd ember van a világhálón.

Az ITU arra is felhívta a figyelmet, hogy a világ egyes térségeiben a nők lemaradnak ezen a téren a férfiak mögött. A világ női népességének 52 százaléka még nem használja az internetet, a férfiak esetében ez az arány 42 százalék. Az USA kivételével a világ minden térségében több férfi felhasználója van a világhálónak, mint nő.

Az internetet mostanra a világ lakosságának 53,6 százaléka használja, de 3,6 milliárd ember még nem csatlakozott a világhálóra, főleg a kevésbé fejlett országokban.

„Szükség van célzott erőfeszítésekre, hogy csökkentsük a szélessávhasználat árát, és innovatív politikák kellenek a hálózatok kiterjesztésének finanszírozására” – mondta Doreen Bogdan-Martin, az ITU telekommunikációs fejlesztési részlegének vezetője.

Az internetre leggyakrabban mobiltelefonokról csatlakoznak a felhasználók, és az ITU becslései szerint a világ lakosságának 96 százaléka él olyan helyen, ahol könnyen elérhetőek a mobilhálózatok, aminek a 93 százaléka manapság 3G vagy annál magasabb szintű.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy Afrikában, az arab országokban és az ázsiai–csendes-óceáni térségben nő a szakadék a férfi és a női internethasználók között. A szakadékot szélesíti, hogy a férfiaknak nagyobb arányban van mobiltelefonjuk. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt