2005 óta az internetezők száma a négyszeresére nőtt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) jelentése szerint közel megnégyszereződött az internetet használók száma 2005 óta, most kb. 4,1 milliárd ember van a világhálón.

Az ITU arra is felhívta a figyelmet, hogy a világ egyes térségeiben a nők lemaradnak ezen a téren a férfiak mögött. A világ női népességének 52 százaléka még nem használja az internetet, a férfiak esetében ez az arány 42 százalék. Az USA kivételével a világ minden térségében több férfi felhasználója van a világhálónak, mint nő.

Az internetet mostanra a világ lakosságának 53,6 százaléka használja, de 3,6 milliárd ember még nem csatlakozott a világhálóra, főleg a kevésbé fejlett országokban.

„Szükség van célzott erőfeszítésekre, hogy csökkentsük a szélessávhasználat árát, és innovatív politikák kellenek a hálózatok kiterjesztésének finanszírozására” – mondta Doreen Bogdan-Martin, az ITU telekommunikációs fejlesztési részlegének vezetője.

Az internetre leggyakrabban mobiltelefonokról csatlakoznak a felhasználók, és az ITU becslései szerint a világ lakosságának 96 százaléka él olyan helyen, ahol könnyen elérhetőek a mobilhálózatok, aminek a 93 százaléka manapság 3G vagy annál magasabb szintű.

A jelentés felhívja a figyelmet arra, hogy Afrikában, az arab országokban és az ázsiai–csendes-óceáni térségben nő a szakadék a férfi és a női internethasználók között. A szakadékot szélesíti, hogy a férfiaknak nagyobb arányban van mobiltelefonjuk. (MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.