Elfogadták a budapesti antikorrupciós minimumprogramot

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Kedden megszavazta a Fővárosi Közgyűlés a Karácsony Gergely főpolgármester által javasolt, „Ez a Minimum!” nevű antikorrupciós programot, amit az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency International dolgozott ki. A csomagot utóbbi jogi igazgatója, Ligeti Miklós mutatta be a közgyűlésen. 

A program többek közt tartalmazza, hogy

  • kereshető és feldolgozható formában tegyék közzé a főváros honlapján a fontos dokumentumokat, köztük a vagyonnyilatkozatokat és a szerződéseket,
  • a költségvetési rendeletet a hatályba lépéssel egy időben, közérthető, ábrákkal illusztrált módon tegyék közzé, 
  • legyen külön „adatigénylés” menüpont a város honlapján, benne az adatigénylés szabályairól.

Közérdekű adatigénylések esetében csak akkor számítanak fel díjat az igénylőnek, ha a teljesítéshez 30 munkaóránál többre van szükség. Ez lazább az infotörvénynél, ami már 4 óra felett lehetővé teszi a díj kiszámlázását. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.