Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata, Dorosz Dávid, Kerpel-Fronius Gábor és Kiss Ambrus lesznek Karácsony helyettesei

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Karácsony Gergely javaslatot tett a főpolgármester-helyettesekre a Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén, akiket meg is szavazott az ellenzéki többségű testület. A helyettesek közül eddig csak Kerpel-Fronius Gábor neve volt ismert, aki az átláthatóságért és a részvételiségért fog felelni.

Kerpel-Fronius GáborFotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Most kiderült, hogy rajta kívül Gy. Németh Erzsébetet, Tüttő Katát, Dorosz Dávidot és Kiss Ambrust javasolja Karácsony főpolgármester-helyettesnek. Gy. Németh Erzsébet a humán területekért fog felelni, Karácsony szerint szerteágazó feladatai lesznek, és azt várja tőle, hogy „Budapest kulturális élete legyen sokszínű, modern, befogadó és vonzó”.

Gy. Németh ErzsébetFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Tüttő Kata városüzemeltetési helyettes lesz, tőle azt kérte Karácsony, hogy a fővárosi „cégek működtetésénél ne veszítsük szem elől magukat az ügyfeleket”. 

Dorosz Dávidot régi barátjának és harcostársának nevezte a főpolgármester, ő lesz a klímavédelemért felelős helyettes. „Azt várom tőle, hogy Budapestet rángassuk át közösen a 20. századból a 21.-be”. 

Az ötödik helyettes Kiss Ambrus lesz, aki Karácsony szerint „fiatal kora ellenére nagyon komoly közigazgatási tapasztalattal rendelkezik”. Kiss a városháza működéséért és a pénzügyekért fog felelni. 

A szavazás előtt a fideszes Láng Zsolt azt mondta, soknak tartják az öt helyettest, mert nem szabadna ennyi embert fizetni az adófizetők pénzéből, ezért nem szavazzák meg őket. Viszont többször elmondta, hogy ez nem a helyettesek személyének szól, nekik sok sikert kívánt.