Gy. Németh Erzsébet, Tüttő Kata, Dorosz Dávid, Kerpel-Fronius Gábor és Kiss Ambrus lesznek Karácsony helyettesei

politika
2019 november 05., 10:40
comments 270

Karácsony Gergely javaslatot tett a főpolgármester-helyettesekre a Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén, akiket meg is szavazott az ellenzéki többségű testület. A helyettesek közül eddig csak Kerpel-Fronius Gábor neve volt ismert, aki az átláthatóságért és a részvételiségért fog felelni.

photo_camera Kerpel-Fronius Gábor Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Most kiderült, hogy rajta kívül Gy. Németh Erzsébetet, Tüttő Katát, Dorosz Dávidot és Kiss Ambrust javasolja Karácsony főpolgármester-helyettesnek. Gy. Németh Erzsébet a humán területekért fog felelni, Karácsony szerint szerteágazó feladatai lesznek, és azt várja tőle, hogy „Budapest kulturális élete legyen sokszínű, modern, befogadó és vonzó”.

Gy. Németh Erzsébet
photo_camera Gy. Németh Erzsébet Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Tüttő Kata városüzemeltetési helyettes lesz, tőle azt kérte Karácsony, hogy a fővárosi „cégek működtetésénél ne veszítsük szem elől magukat az ügyfeleket”. 

Dorosz Dávidot régi barátjának és harcostársának nevezte a főpolgármester, ő lesz a klímavédelemért felelős helyettes. „Azt várom tőle, hogy Budapestet rángassuk át közösen a 20. századból a 21.-be”. 

Az ötödik helyettes Kiss Ambrus lesz, aki Karácsony szerint „fiatal kora ellenére nagyon komoly közigazgatási tapasztalattal rendelkezik”. Kiss a városháza működéséért és a pénzügyekért fog felelni. 

A szavazás előtt a fideszes Láng Zsolt azt mondta, soknak tartják az öt helyettest, mert nem szabadna ennyi embert fizetni az adófizetők pénzéből, ezért nem szavazzák meg őket. Viszont többször elmondta, hogy ez nem a helyettesek személyének szól, nekik sok sikert kívánt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.