Kerpel-Fronius Gábor lesz az „okosvárosért és részvételiségért felelős” főpolgármester-helyettes

Fotó: Momentum

Az előválasztáson Karácsony Gergellyel szemben alulmaradt momentumos politikus lesz az új budapesti főpolgármester egyik helyettese.

Fekete-Győr András pártelnök a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „Budapest legnagyobb ellenzéki pártjának” az a feladata, hogy tudásbarát és környezetbarát várost építsen Karácsony Gergellyel „nagyon szoros szövetségben”. 

Megállapodásuk része, hogy létrehoznak egy antikorrupciós forródrótot, ahol mindenki anonim módon tehet bejelentést, illetve Fekete-Győr elmondása szerint 

Karácsony vállalta: vizsgálóbizottságot hoz létre a múltbeli korrupciógyanús ügyek kivizsgálására. 

A Momentum elnöke a lehetséges vizsgálni valók között kiemelte a „parkolási maffiát”, például Ferencvárosban és Zuglóban, illetve említett olyan jórészt NER előtti történeteket, mint a Margit híd felújítása és a négyes metró építése.

A Momentum és Karácsony „politikai és szakpolitikai” megállapodása értelmében Kerpel-Fronius Gábor lesz az 

okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes.

Portfóliójának kulcsszava a jövő lesz, kezdte magyarázni Kerpel-Fronius a feladatait. Arról beszélt, hogy Budapestet fel kell készíteni a 21. század kihívásaira. A fővárosban rengeteg adat keletkezik, amit fel kell használni az élet jobbá tételére. Jobban kell figyelni az innovációra és a partnerségre az egyetemekkel, hogy „legjobbjainkat” itthon tudjuk tartani vagy haza tudjuk csábítani. 

Kerpel-Fronius szerteágazó feladatkörei közé tartozik majd a klímaváltozás hatásainak mérséklése, az önkormányzat és cégeinek átláthatósága, de olyan részletekre is kitért, mint a közérthető döntéselőkészítés és ügyintézés biztosítása, a térkövezés visszaszorítása, ivókutak, zöldítés, illetve a város és a Duna közti kapcsolat rendezése.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.