Karácsony azt akarja, hogy mindenképpen legyen Szent István-szobor a Szent István parkban

Budapest
2019 november 05., 12:56

A Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén előkert a Szent István parkba tervezett Szent István-szobor köröli vita is. Ugyanis a főpolgármester előterjesztése felfüggesztette volna a szobor felállítását.

A közgyűlésen Karácsony Gergely azt mondta, olyan megoldást akar találni, hogy mindenképpen legyen a Szent István parkban Szent István-szobor, tehát a vita nem arról szól, hogy legyen-e ilyen szobor a parkban, hanem hogyan tudják a most odatervezett szobrot egy jobb helyszínen felállítani, vagy adott esetben egy másik szobrot kell tervezni, ami kedvezőbb megoldást jelent a zöldfelület szempontjából. A már elkészült szobornak pedig egy másik helyszínt kellene keresni.

A szintén felszólaló Tóth József, a XIII. kerület polgármestere is arról beszélt, hogy zöldterületet vesz el a szobor elhelyezése és csökkenti a park használati funkcióit. Ezért keresték meg őket civilek , hogy találjanak megoldást. Tóth reméli, hogy tudnak új helyet találni a parkban, de ha mégsem, akkor a pályázatot meg kell ismételni. El tudja fogadni, hogy a vizsgálat után térjenek vissza az ügyre.

Végül a közgyűlés nagy többséggel meg is szavazta a beterjesztést.