Varga Mihály szerint egyáltalán nem reménytelen az euró

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az unió ígéretes, de befejezetlen projektjének nevezte az eurót Varga Mihály pénzügyminiszter, és megerősítette, hogy Magyarország az Eu-tagsággal elkötelezte magát a közös pénz bevezetése mellett – írja az Mfor.hu, amely  a versenyképességi tanács mai ülése után kérdezte a minisztert.

Varga nyilatkozata eléggé ellentétes irányú Matolcsy György jegybankelnök gondolataival, aki a napokban a Financial Timesban közölt cikket az euró ellen, reménytelen, káros vállalakozásnak nevezve a közös európai pénzt.

Varga az Mfornak kifejtette: a kormánynak továbbra sincs céldátuma az euró bevezetésének. A lap értékelése szerint Varga szavaiból kiderült, hogy a kormány nem tett le az euróról, és hogy a pénzügyminiszter erős üzenetet küldött ezzel a jegybankelnöknek. (Mfor.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.