Ellenzéki előválasztást kezdeményez Győrben a Momentum

2019 november 6., szerda 12:55
190

Miután Borkai Zsolt, Győr korábbi fideszes polgármestere szerdán bejelentette a lemondását, megindult a találgatás, kik indulnak majd el a polgármesteri posztért. A Momentum korábbi főpolgármester-jelöltje és jelenlegi főpolgármester-helyettese, Kerpel-Fronius Gábor nem sokkal Borkai lemondása után arról posztolt a Facebookon, hogy a Momentum előválasztással döntené el, ki a legalkalmasabb ellenzéki jelölt Győrben.

„Budapest és Ferencváros esetében bebizonyosodott, hogy az előválasztás működik. Erősíti a részvételiséget és a demokráciát, hiszen a város/kerület lakói dönthették el, hogy ki legyen mindannyiunk közös jelöltje a Fidesz ellen. Érdemi programalkotást és vitákat hozott, amitől az utóbbi 9 évben meglehetősen elszoktunk. (...) És persze, ami a legfontosabb, hogy működött, hiszen mind Budapest, mind Ferencváros esetében győzni tudott az előválasztáson győztes, közös ellenzéki jelölt.

Borkai Zsolt lemondása után, itt a lehetőség, hogy Győr legyen a következő helyszín, ahol előválasztással dől el a közös ellenzéki jelölt személye! Legyen előválasztás Győrben is!” - írta posztjában a politikus.

Az október 13-i választási kampányban Borkaival és a Fidesszel szemben egységesen lépett fel az ellenzék, akkor mindenki a DK-s Glázer Tímeát támogatta. Igaz, a Borkai-botrány kirobbanása után a helyi Jobbik felrúgta az ellenzéki alkut, és kilépett a szövetségből. Azt állították, mindvégig ez volt a tervük, így akarták megakadályozni, hogy a DK-soknak frakciója lehessen a győri közgyűlésben.

Glázer Tímea (DK) beszél a győri városháza előtt. Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Glázer Tímea a Mércének azt mondta, jó ötletnek tartja Kerpel-Fronius javaslatát, és szívesen elindulna az előválasztáson is akár a DK, akár az egyesült ellenzék jelöltjeként. Glázer szerint egyébként az ellenzék együttműködése a választás óta is töretlen Győrben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt