Gulyás Gergely senkit nem akart megbántani azzal, hogy beteg kisgyereknek nevezte Greta Thunberget

POLITIKA
2019 november 06., 16:40
comments 172

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter korábban egy sajtótájékoztatóján beteg kisgyereknek nevezte Greta Thunberg svéd klímaaktivistát. Thunberg egyébként Asperger-szindrómás, ami az autizmus spektrumzavarok közé tartozó pszichiátriai kórkép, és Gulyás kijelentése után a Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál azt mondták a hvg.hu kérdéseire, hogy a miniszter szavai „sértő és végtelen tudatlanságról árulkodnak”.

Az MTI-ben most megjelent egy hír, ami szerint az Autisták Országos Szövetségének (AOSZ) kezdeményezésére kedden Gulyás a hivatalában fogadta a szervezet vezető képviselőit. A hírben ez is szerepel:

„Az AOSZ vezetői ismertették az autizmusban érintett családok mindennapi élete során felmerülő nehézségeket, az Asperger-szindróma sajátosságait. Gulyás Gergely jelezte, hogy egy korábbi Kormányinfón tett kijelentésével senkit sem szeretett volna megbántani, ezért elnézést kért.” (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.