Megrugdostak egy férfit Szikszón, mert a szemétbe dobott egy energiaitalos dobozt

2019 november 6., szerda 10:07

A 26 és 34 éves férfiak idén áprilisban Szikszón, egy élelmiszerbolt parkolójában az autójuk mellett energiaitalt fogyasztottak. Miután leküldték, az egyikük az üres dobozt az autó mellett a földre dobra. Ezt látta a közelben parkoló sértett, aki kiszállt az autóból, majd a vádlottak számára hallhatóan rosszallását fejezte ki a szemetelés miatt. Az eldobott hulladékot felvette, és bedobta a közelben lévő szemetes konténerbe, majd visszaindult.

A beenergiaiitalozott férfiak ettől annyira felháborodtak, hogy először leköpték a férfi autóját, majd mindketten rátámadtak, trágár módon szidalmazták, letépték róla a felső ruházatát és többször testszerte megütötték és megrugdosták.

A férfi a bántalmazás következtében felületi hámsérülést szenvedett el, azonban nem ment orvoshoz, és könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

Az ügyészség az új büntetőeljárási törvény szerinti büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében – figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű, a vádlottak szabadlábon vannak – tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben mindkét vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével. (Ügyészség)