Trump Washingtonban fogadja Erdogant egy hét múlva

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Donald Trump amerikai elnök telefonon beszélt Recep Tayyip Erdogan török államfővel, és megállapodtak abban, hogy a török elnök november 13-án Washingtonba látogat.

Trump azt írta a Twitterre, hogy a telefonbeszélgetésben szó volt a terrorizmusról, valamint a szíriai helyzetről is.

Szíriában a török hadsereg azután indított nagy szabású offenzívát, hogy Trump bejelentette Erdogannak, hogy az amerikaiak kivonulnak a térségből. Erdogan azt állítja, hogy a támadás lényege az volt, hogy legyen hová visszatelepíteni azt a több mint 3,5 millió szíriai menekültet, akik jelenleg török táborokban élnek, nemzetközi kritikák szerint viszont a török hadsereg ezt csak fedősztorinak használja ahhoz, hogy leszámoljon a Szíria északi részén élő kurdokkal, akik korábban komoly segítséget nyújtottak a törökországi kurd függetlenségi erőknek is.

A török offenzíva megindulása után némileg el is mérgesedtek a török-amerikai kapcsolatok, így a két elnöknek lesz mit megbeszélnie.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.