Trump Washingtonban fogadja Erdogant egy hét múlva

külföld
2019 november 06., 19:49
comments 105

Donald Trump amerikai elnök telefonon beszélt Recep Tayyip Erdogan török államfővel, és megállapodtak abban, hogy a török elnök november 13-án Washingtonba látogat.

link Forrás

Trump azt írta a Twitterre, hogy a telefonbeszélgetésben szó volt a terrorizmusról, valamint a szíriai helyzetről is.

Szíriában a török hadsereg azután indított nagy szabású offenzívát, hogy Trump bejelentette Erdogannak, hogy az amerikaiak kivonulnak a térségből. Erdogan azt állítja, hogy a támadás lényege az volt, hogy legyen hová visszatelepíteni azt a több mint 3,5 millió szíriai menekültet, akik jelenleg török táborokban élnek, nemzetközi kritikák szerint viszont a török hadsereg ezt csak fedősztorinak használja ahhoz, hogy leszámoljon a Szíria északi részén élő kurdokkal, akik korábban komoly segítséget nyújtottak a törökországi kurd függetlenségi erőknek is.

A török offenzíva megindulása után némileg el is mérgesedtek a török-amerikai kapcsolatok, így a két elnöknek lesz mit megbeszélnie.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.