Trump Washingtonban fogadja Erdogant egy hét múlva

Donald Trump amerikai elnök telefonon beszélt Recep Tayyip Erdogan török államfővel, és megállapodtak abban, hogy a török elnök november 13-án Washingtonba látogat.

Trump azt írta a Twitterre, hogy a telefonbeszélgetésben szó volt a terrorizmusról, valamint a szíriai helyzetről is.

Szíriában a török hadsereg azután indított nagy szabású offenzívát, hogy Trump bejelentette Erdogannak, hogy az amerikaiak kivonulnak a térségből. Erdogan azt állítja, hogy a támadás lényege az volt, hogy legyen hová visszatelepíteni azt a több mint 3,5 millió szíriai menekültet, akik jelenleg török táborokban élnek, nemzetközi kritikák szerint viszont a török hadsereg ezt csak fedősztorinak használja ahhoz, hogy leszámoljon a Szíria északi részén élő kurdokkal, akik korábban komoly segítséget nyújtottak a törökországi kurd függetlenségi erőknek is.

A török offenzíva megindulása után némileg el is mérgesedtek a török-amerikai kapcsolatok, így a két elnöknek lesz mit megbeszélnie.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.