A kormány üzenete: Jól tették, akik Borkaira szavaztak

POLITIKA
2019 november 07., 13:56
comments 81

A csütörtöki Kormányinfón megkérdezték Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, mit üzen a kormány azoknak, akik a szexbotrányáról és sötét ügyeiről elhíresült Borkai Zsoltra szavaztak a győri önkormányzati választáson. Gulyás szerint

„jól tették”,mert ez tette lehetővé, hogy „ne a volt kommunista állampárt képviselője” legyen Győr polgármestere, írja a hvg.hu

photo_camera Gulyás Gergely Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Gulyás azt is mondta, üdvözölték, hogy Borkai úgy döntött, lemond a polgármesterségről, és nem tartja megkésettnek a döntést. Szerdán még kevesebbel intézte el az ügyet, a kormányülés után annyit reagált a lemondás hírére:

„Heuréka!”Borkai csak a győri közgyűlés hivatalos, csütörtöki megalakulása után fogja benyújtani a lemondását, így nem kell majd feloszlatni a fideszes többségű testületet, elég lesz új polgármester-választást kiírni. A helyszínen levő kollégáink szerint az újságírókat felterelték a karzatra, és megtiltották, hogy politikusoktól kérdezzenek, vagy interjút próbáljanak készíteni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt