Alakul a győri közgyűlés, az újságírókat a karzatra zárták, kérdezni tilos

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Csütörtökön délután alakul meg a győri közgyűlés, az esemény pedig több országos lap tudósítóját is a városba vonzotta, mindenki azt remélte ugyanis, talán itt majd el lehet csípni néhány kérdésre Borkai Zsolt polgármestert, akiről az utóbbi hetekben egy horvátországi jachton készült szexvideó került nyilvánosságra, felhívva a figyelmet Borkai és körének sötét ügyeire. A 444-től is a helyszínen van Czinkóczi Sándor és Kiss Bence, az ő kezükbe nyomta a győri városháza egyik sajtósa ezt a cetlit:

Fotó: Czinkóczi Sándor

Kollégáink beszámolója szerint az újságírókat felterelték a karzatra, és ahogy a papíron is olvasható, megtiltották, hogy politikusoktól kérdezzenek, vagy interjút próbáljanak készíteni.

Borkai Zsoltnak egyébként nem is lenne muszáj elmennie az alakuló ülésre, hiszen szerdán bejelentette, hogy lemond a polgármesteri címről, miután megalakult a közgyűlés. A botrány kitörése óta a polgármester egyszer állt nyilvánosság elé, de akkor annyit jelentett be, hogy a „támadások” ellenére elindul a polgármester-választáson, majd ezután sem lehetett tőle kérdezni.

Nem sokkal később, aznap, mikor a Magyar Nemzetben megjelent egy cikk, ami szerint le kell mondania, Borkai újabb sajtótájékoztatót hívott össze, de ezt végül nem tartották meg, és a Magyar Nemzetről is eltűnt ez a cikk. A lemondását szerdán nem nyilvános rendezvényen jelentette be a polgármester, éppen ezért ez az alakuló ülés lett volna az első alkalom, hogy a Fideszből kirúgott olimpikont a botrányáról lehetett volna kérdezni.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.