Alakul a győri közgyűlés, az újságírókat a karzatra zárták, kérdezni tilos

POLITIKA
2019 november 07., 13:40
comments 60

Csütörtökön délután alakul meg a győri közgyűlés, az esemény pedig több országos lap tudósítóját is a városba vonzotta, mindenki azt remélte ugyanis, talán itt majd el lehet csípni néhány kérdésre Borkai Zsolt polgármestert, akiről az utóbbi hetekben egy horvátországi jachton készült szexvideó került nyilvánosságra, felhívva a figyelmet Borkai és körének sötét ügyeire. A 444-től is a helyszínen van Czinkóczi Sándor és Kiss Bence, az ő kezükbe nyomta a győri városháza egyik sajtósa ezt a cetlit:

photo_camera Fotó: Czinkóczi Sándor

Kollégáink beszámolója szerint az újságírókat felterelték a karzatra, és ahogy a papíron is olvasható, megtiltották, hogy politikusoktól kérdezzenek, vagy interjút próbáljanak készíteni.

Borkai Zsoltnak egyébként nem is lenne muszáj elmennie az alakuló ülésre, hiszen szerdán bejelentette, hogy lemond a polgármesteri címről, miután megalakult a közgyűlés. A botrány kitörése óta a polgármester egyszer állt nyilvánosság elé, de akkor annyit jelentett be, hogy a „támadások” ellenére elindul a polgármester-választáson, majd ezután sem lehetett tőle kérdezni.

Nem sokkal később, aznap, mikor a Magyar Nemzetben megjelent egy cikk, ami szerint le kell mondania, Borkai újabb sajtótájékoztatót hívott össze, de ezt végül nem tartották meg, és a Magyar Nemzetről is eltűnt ez a cikk. A lemondását szerdán nem nyilvános rendezvényen jelentette be a polgármester, éppen ezért ez az alakuló ülés lett volna az első alkalom, hogy a Fideszből kirúgott olimpikont a botrányáról lehetett volna kérdezni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt