Megölt nők, gyerekek, öregek képei: így tiltakoztak ma Budapesten Erdogan ellen

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Délután kettőkor kezdődik a baloldali és szélsőbaloldali szervezetek által szervezett Erdogan-ellenes, kurdpárti tüntetés az Oktogonon, aminek a résztvevői később elvileg átvonulnak a Széll Kálmán térre, de szerdán és csütörtökön már ezelőtt is többen tiltakoztak a magyar miniszterelnök véreskezű barátjának látogatása ellen. 

A DK aktivistái reggel az Andrássy úton próbáltak "Hogy tudtok tükörbe nézni?" feliratú, Erdogan civil áldozatait bemutató fényképes táblákat kirakni a kadeláberekre, de a rendőrök ezt megakadályozták. A próbálkozás előtt készítették ezt a videót:

A Momentum ifjúsági szervezete, a TizenX már csütörtökre virradóra akcióba lépett, amennyiben matricákat

Fotó: Copyright 2019. All rights reserved.

és plakátokat 

Fotó: Copyright 2019. All rights reserved.

ragasztottak ki szerte Budapesten, majd csütörtökön molinók felemelésével tiltakoztak.

Fotó: Copyright 2019. All rights reserved.

Az LMP korábban sajtótájékoztatót tartott az ügyben, csütörtökön pedig közleményt adtak ki, amiben többek között azt írták

"Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki, magyarországi látogatása szégyenként fog bevonulni a történelemkönyvekbe. A diktátor Budapestre érkezésével Orbán Viktor szembeköpte az egyetemes emberi értékeket és mindent, amiben hinni érdemes.

Minden érző ember döbbenetes és fájdalmas hírként élte meg, amikor a török elnök kiadta a támadási parancsot az észak-szíriai, főként kurdok lakta terület ellen. A művelt világ egységesen elítélte az agressziót, kivéve az Orbán-kormányt, mely az elején meg akarta vétózni az egységes EU-s elítélő nyilatkozatot, majd Szijjártó Péter külügyminiszter lépte át az emberiesség határait, amikor üdvözölte a népirtást."

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes, a Párbeszéd politikusa szerdán egy mécses meggyújtásával tiltakozott a török követségnél, amiről ezt posztolta:

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke Facebook-posztban tiltakozott, 

közben kétszer is elsütve egy törökös-feketeleveses poént is, úgyis mint

"Hátra van még a feketeleves!". 

illetve

"A magyar kormány ma ismét egy illiberális állam vezetőjével, a török elnökkel találkozik, és egy ilyen találkozó után félő, hogy – ahogyan stílszerűen mondani szokták – jön majd a feketeleves, amit mi mindannyian iszunk majd meg."

A Jobbik nem nyilvánult meg a kérdésben

A Mi hazánk

"arra kéri a magyar lakosságot, hogy sem a török elnök, Recep Tayip Erdogan fogadásában, sem az ellene készülő, szélsőbaloldali kommunisták által szervezett kurd szimpátiatüntetésen ne vegyenek részt." 

A magyar politikai életből egyedül Schmuck Andor merte leírni, hogy

"Éljen a török-magyar barátság!"

Íme:


Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.