Újra kapott egy kikölteni való tojást az ismert ausztrál meleg pingvinpár

ÁLLAT
2019 november 07., 12:00
comments 61

Ismét fiókát nevelhet Sphen és Magic, a sydney állatkert meleg szamárpingvinpárja. 

Aminek ennyire örülnek:

Az állatok tavaly lettek világszerte ismertek. A két hím hosszabb ideje szoros kapcsolatban élt - ami a pigvineknél nem ritka jelenség sem vadon, sem fogságban - majd a kotlási idő elérkeztével fészket is raktak. (Nem minden pingvinfaj rak fészket, de a szamárpigvin igen, méghozzá kör alakút, kövekből.) Mivel a szamárpingvinek annyira monogámok, hogy a csalfaság náluk gyakran a kolóniából való kiüldözéssel jár, az állatkert is egy párnak tekintette őket és kísérletképpen adtak nekik egy műtojást. (Ennél a fajnál átlagos esetben a két szülő felváltva kotlik és szabad természetben jellenzően két tojást tojnak.) A műtojást annyira lelkesen kezdték kikölteni, hogy amikor egy heteró páros valamiért nem bírt mind a két tojásával, az egyiket odaadták Magicéknek. Akik rendesen ki  is költötték a fiókát.

Most ismét hasonló helyzet állt elő, így az állatgondozók már minden izgalom nélkül passzolták át az egyik tojást a meleg kotlószülőknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.