Újra kapott egy kikölteni való tojást az ismert ausztrál meleg pingvinpár

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ismét fiókát nevelhet Sphen és Magic, a sydney állatkert meleg szamárpingvinpárja. 

Aminek ennyire örülnek:

Az állatok tavaly lettek világszerte ismertek. A két hím hosszabb ideje szoros kapcsolatban élt - ami a pigvineknél nem ritka jelenség sem vadon, sem fogságban - majd a kotlási idő elérkeztével fészket is raktak. (Nem minden pingvinfaj rak fészket, de a szamárpigvin igen, méghozzá kör alakút, kövekből.) Mivel a szamárpingvinek annyira monogámok, hogy a csalfaság náluk gyakran a kolóniából való kiüldözéssel jár, az állatkert is egy párnak tekintette őket és kísérletképpen adtak nekik egy műtojást. (Ennél a fajnál átlagos esetben a két szülő felváltva kotlik és szabad természetben jellenzően két tojást tojnak.) A műtojást annyira lelkesen kezdték kikölteni, hogy amikor egy heteró páros valamiért nem bírt mind a két tojásával, az egyiket odaadták Magicéknek. Akik rendesen ki  is költötték a fiókát.

Most ismét hasonló helyzet állt elő, így az állatgondozók már minden izgalom nélkül passzolták át az egyik tojást a meleg kotlószülőknek.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.