Újra kapott egy kikölteni való tojást az ismert ausztrál meleg pingvinpár

Ismét fiókát nevelhet Sphen és Magic, a sydney állatkert meleg szamárpingvinpárja. 

Aminek ennyire örülnek:

Az állatok tavaly lettek világszerte ismertek. A két hím hosszabb ideje szoros kapcsolatban élt - ami a pigvineknél nem ritka jelenség sem vadon, sem fogságban - majd a kotlási idő elérkeztével fészket is raktak. (Nem minden pingvinfaj rak fészket, de a szamárpigvin igen, méghozzá kör alakút, kövekből.) Mivel a szamárpingvinek annyira monogámok, hogy a csalfaság náluk gyakran a kolóniából való kiüldözéssel jár, az állatkert is egy párnak tekintette őket és kísérletképpen adtak nekik egy műtojást. (Ennél a fajnál átlagos esetben a két szülő felváltva kotlik és szabad természetben jellenzően két tojást tojnak.) A műtojást annyira lelkesen kezdték kikölteni, hogy amikor egy heteró páros valamiért nem bírt mind a két tojásával, az egyiket odaadták Magicéknek. Akik rendesen ki  is költötték a fiókát.

Most ismét hasonló helyzet állt elő, így az állatgondozók már minden izgalom nélkül passzolták át az egyik tojást a meleg kotlószülőknek.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.