Akkor mostantól ez az alapkőletétel rekordja, amit meg kell dönteni

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Alapkövet sokféleképpen lehet lerakni. Nézzük át először az eddigi próbálkozásokat:

Van az az iskola, hogy csak úgy lerakod a semmibe:

Szenttamás, tejüzem.Fotó: kormany.hu/Fekete István

De tényleg semmi különös, még szép fedőkő sem kell hozzá.

Istenhegyi Szent László Plébánia új óvodájaFotó: kormany.hu/Bartos Gyula

Azért körbe lehet szórni kővel az esemény helyszínét, mégse legyen sáros a vendégek cipője:

Fotó: Komka Péter / MTI

És vannak kidolgozottabb módszerek is. Le lehet rakni nagyobb lapokat is, az egyiket gondosan kihagyva, hogy oda menjen az időkapszula. Itt érdemes azért figyelni arra, hogy ne legyen nagyon vastag, így baromi nehéz a kihagyott lap:

Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

AZ ÚJ REKORDER

És akkor jött csütörtökön a mátészalkai rekord. Ahol a városközpontban helyeztek el politikusok alapkövet annak örömére, hogy megújul a Sportcsarnok előtti tér, a Kegyeleti Park és a kispiac mögötti rész.

Először is, a tégla alakú kőlapok mellé letettek másfajta lapokat, nyilván a lábbelik védelmében. A meglévőről valóban bajos lett volna átnyúlni a kartávolságon kívül  kiásott lukig. 

Fotó: Kovács Sándor/Facebook

Majd a frissen odarakott új lapokba egyszerű belevágták az alapkő helyét. 

Fotó: Kovács Sándor/Facebook

Sajnos maga az alapkő sem a fideszes képviselő, sem a polgármester posztjában nem látszik, azért reméljük, elkészült, és nem csak egy sima lapot tesznek az időkapszula tetejére. Bár a legjobb megoldás talán mégis az lenne.  

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.