Akkor mostantól ez az alapkőletétel rekordja, amit meg kell dönteni

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Alapkövet sokféleképpen lehet lerakni. Nézzük át először az eddigi próbálkozásokat:

Van az az iskola, hogy csak úgy lerakod a semmibe:

Szenttamás, tejüzem.Fotó: kormany.hu/Fekete István

De tényleg semmi különös, még szép fedőkő sem kell hozzá.

Istenhegyi Szent László Plébánia új óvodájaFotó: kormany.hu/Bartos Gyula

Azért körbe lehet szórni kővel az esemény helyszínét, mégse legyen sáros a vendégek cipője:

Fotó: Komka Péter / MTI

És vannak kidolgozottabb módszerek is. Le lehet rakni nagyobb lapokat is, az egyiket gondosan kihagyva, hogy oda menjen az időkapszula. Itt érdemes azért figyelni arra, hogy ne legyen nagyon vastag, így baromi nehéz a kihagyott lap:

Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

AZ ÚJ REKORDER

És akkor jött csütörtökön a mátészalkai rekord. Ahol a városközpontban helyeztek el politikusok alapkövet annak örömére, hogy megújul a Sportcsarnok előtti tér, a Kegyeleti Park és a kispiac mögötti rész.

Először is, a tégla alakú kőlapok mellé letettek másfajta lapokat, nyilván a lábbelik védelmében. A meglévőről valóban bajos lett volna átnyúlni a kartávolságon kívül  kiásott lukig. 

Fotó: Kovács Sándor/Facebook

Majd a frissen odarakott új lapokba egyszerű belevágták az alapkő helyét. 

Fotó: Kovács Sándor/Facebook

Sajnos maga az alapkő sem a fideszes képviselő, sem a polgármester posztjában nem látszik, azért reméljük, elkészült, és nem csak egy sima lapot tesznek az időkapszula tetejére. Bár a legjobb megoldás talán mégis az lenne.  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.