Akkor mostantól ez az alapkőletétel rekordja, amit meg kell dönteni

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Alapkövet sokféleképpen lehet lerakni. Nézzük át először az eddigi próbálkozásokat:

Van az az iskola, hogy csak úgy lerakod a semmibe:

Szenttamás, tejüzem.Fotó: kormany.hu/Fekete István

De tényleg semmi különös, még szép fedőkő sem kell hozzá.

Istenhegyi Szent László Plébánia új óvodájaFotó: kormany.hu/Bartos Gyula

Azért körbe lehet szórni kővel az esemény helyszínét, mégse legyen sáros a vendégek cipője:

Fotó: Komka Péter / MTI

És vannak kidolgozottabb módszerek is. Le lehet rakni nagyobb lapokat is, az egyiket gondosan kihagyva, hogy oda menjen az időkapszula. Itt érdemes azért figyelni arra, hogy ne legyen nagyon vastag, így baromi nehéz a kihagyott lap:

Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

AZ ÚJ REKORDER

És akkor jött csütörtökön a mátészalkai rekord. Ahol a városközpontban helyeztek el politikusok alapkövet annak örömére, hogy megújul a Sportcsarnok előtti tér, a Kegyeleti Park és a kispiac mögötti rész.

Először is, a tégla alakú kőlapok mellé letettek másfajta lapokat, nyilván a lábbelik védelmében. A meglévőről valóban bajos lett volna átnyúlni a kartávolságon kívül  kiásott lukig. 

Fotó: Kovács Sándor/Facebook

Majd a frissen odarakott új lapokba egyszerű belevágták az alapkő helyét. 

Fotó: Kovács Sándor/Facebook

Sajnos maga az alapkő sem a fideszes képviselő, sem a polgármester posztjában nem látszik, azért reméljük, elkészült, és nem csak egy sima lapot tesznek az időkapszula tetejére. Bár a legjobb megoldás talán mégis az lenne.  

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.