Akkor mostantól ez az alapkőletétel rekordja, amit meg kell dönteni

idióta rekordok
2019 november 08., 19:37
comments 168

Alapkövet sokféleképpen lehet lerakni. Nézzük át először az eddigi próbálkozásokat:

Van az az iskola, hogy csak úgy lerakod a semmibe:

photo_camera Szenttamás, tejüzem. Fotó: kormany.hu/Fekete István

De tényleg semmi különös, még szép fedőkő sem kell hozzá.

photo_camera Istenhegyi Szent László Plébánia új óvodája Fotó: kormany.hu/Bartos Gyula

Azért körbe lehet szórni kővel az esemény helyszínét, mégse legyen sáros a vendégek cipője:

Mészáros Lőrinc balján Tóth László, a Duna Aszfalt Kft. ügyvezető igazgatója
photo_camera Fotó: Komka Péter / MTI

És vannak kidolgozottabb módszerek is. Le lehet rakni nagyobb lapokat is, az egyiket gondosan kihagyva, hogy oda menjen az időkapszula. Itt érdemes azért figyelni arra, hogy ne legyen nagyon vastag, így baromi nehéz a kihagyott lap:

photo_camera Fotó: kormany.hu/Árvai Károly

AZ ÚJ REKORDER

És akkor jött csütörtökön a mátészalkai rekord. Ahol a városközpontban helyeztek el politikusok alapkövet annak örömére, hogy megújul a Sportcsarnok előtti tér, a Kegyeleti Park és a kispiac mögötti rész.

Először is, a tégla alakú kőlapok mellé letettek másfajta lapokat, nyilván a lábbelik védelmében. A meglévőről valóban bajos lett volna átnyúlni a kartávolságon kívül  kiásott lukig. 

photo_camera Fotó: Kovács Sándor/Facebook

Majd a frissen odarakott új lapokba egyszerű belevágták az alapkő helyét. 

photo_camera Fotó: Kovács Sándor/Facebook

Sajnos maga az alapkő sem a fideszes képviselő, sem a polgármester posztjában nem látszik, azért reméljük, elkészült, és nem csak egy sima lapot tesznek az időkapszula tetejére. Bár a legjobb megoldás talán mégis az lenne.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.