Spanyol lapok szerint felakasztott Mussolinivel ünnepelte a Lazio ellen lőtt gólját a Celtic focistája

A skót Celtic játékosa, Olivier Ntcham egy kép tanúsága szerint fejjel lefelé emlékeztette az olasz csapat rajongóit arra, hogy végezte a Lazio-szurkoló Benito Mussolini, Olaszország fasiszta diktátora. Nem véletlenül, ő is célpontja volt a Lazio szélsőjobbos drukkerei által indított rasszista támadásoknak. Csütörtökön az Európa-liga csoportmeccsén a Celtic 2-1-re verte el a Laziót, a mindent eldöntő gólt Ntcham rúgta az utolsó percben.

Október végén a két csapat első meccsén is parázs hangulat volt. A Lazio közismerten szélsőjobboldali tábora ugyanis karlendítésekkel és rasszista skandálásokkal vonult végig délután Glasgow belvárosán, de este a stadionban a szélsőjobboldali nézeteket közismerten kevéssé toleráló Celtic-drukkerek voltak hangosabbak. A meccsen aztán kifeszítettek egy leplet is, melyen Benito Mussolini volt látható kivégzése után, mellette a felirattal, hogy Kövessétek a vezetőtöket!.

A spanyol lapok beszámolóival szemben skót portálok azt írják, ez csak egy kiragadott pillanat abból a mozdulatsorból, amikor a focista cigánykerekezéssel ünnepelt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.