Gajda Péter: Nem kap Lackner Csaba semmilyen pozíciót

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Ma írtunk róla, hogy Kispest szocialista polgármestere nem kisebb feladattal bízta meg a drog- és korrupcióbotrányban érintett, az MSZP-ből a balhé miatt kizárt Lackner Csabát, mint a Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnöki pozíciójával. Csütörtökön a kispesti önkormányzat alakuló ülésén, amikor Lackner átvette a megbízólevelét, az Index beszámolója szerint anyázás, fütyülés, „Add vissza, Csabi”-skandálás és „kokaincsászár”-ozás közben történt meg a hivatalos aktus. 

Aztán azt írta a Mérce, hiba történt, a szavazó képviselők elé egy rossz lista került, ugyanis az újabb, mindenki által átbeszélt listán már nem szerepelt Lackner neeóve. A momentumos képviselők is egy másik listát ismertek, mint amit aztán végül megkaptak. Az Index megkereste Gajda Pétert, aki megerősítette a Mérce által írottakat, és azt mondta, „valóban nem ez volt az előterjesztői szándék, nem kap Lackner Csaba semmilyen pozíciót”.

Hozzátette, hogy egy alelnöki pozíció semmilyen plusszal nem jár, plusz pénzzel sem, „annyi, hogy ha nincs ott az elnök, akkor ő vezeti le az ülést. Ettől ennek még lehet egy rossz optikája”, mondta Gajda.

A tervek szerint Lackner bizottsági helyét egyébként Paróczai Anikó, momentumos képviselő veszi majd át.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.