Erdogan feleségével parádézott, majd fontos pozícióba nevezte ki a drog- és korrupciós ügybe keveredett volt párttársát

POLITIKA
2019 november 08., 07:23
comments 209

Botrányos jelenetek színesítették csütörtökön a kispesti önkormányzat alakuló ülését, főleg akkor, amikor az időközben az MSZP-ből kizárt Lackner Csaba képviselő átvette a megbízólevelét. Az Index beszámolója szerint anyázás, fütyülés, “Add vissza, Csabi”-skandálás és "kokaincsászár"-ozás közben történt meg a hivatalos aktus.

Az, hogy Lackner a körülötte zajló botrány ellenére átvette a megbízólevelét, nem volt meglepetés, mert ezt előre bejelentette a Facebookon. Az viszont annál inkább, hogy a súlyos vádakkal illetett politikust Gajda Péter MSZP-s polgármester fontos közfeladattal bízta meg, amennyiben a  Szociális és Lakásügyi Bizottság alelnöki posztjára jelölte majd szavaztatta meg. Az ezt firtató ellenzéki kérdésre Gajda annyit válaszolt, hogy 

"ameddig valaki képviselő, addig dolgozzon!"  

Fontos hangsúlyozni, hogy Lackner Csabáról eddig nem sikerült semmi terhelőt bebizonyítani, még azt sem, hogy a neki tulajdonított felvételeken tényleg ő szerepel-e, ugyanakkor az is tény, hogy saját eddigi pártja - aminek Gajda ma is tagja - bűnösnek tarthatja, hiszen az MSZP október 29-én kizárta a tagjai közül. Pedig, ha kicsit is hisznek az ártatlanságában, fel is függeszthették volna. Lacknert formailag azért zárták ki, mert a megadott határidőig nem nyilatkozott arról, hogy mit kezd az elnyert mandátumával.

Emlékezetes, hogy az önkormányzati választások előtt olyan hang- és videófelvételekről számolt be a Magyar Nemzet, amiket kispesti szocialisták, köztük állítólag Lackner, beszélgetnek kerületi korrupciós ügyekről. Mármint MSZP-sek által elkövetettekről. Lacknernek tulajdonítottak egy olyan állítást például, hogy Kránitz Krisztián kerületi MSZP-s képviselő és Gajda polgármester milliós pénzeket kaptak volna egy ügyletből. 

Az ügyben eddig nem indult büntetőeljárás és az sem bizonyosodott be, hogy a felvételek hitelesek-e és azokon tényleg Lackner hallható-látható-e. (Az egyiken fehér, drognak látszó anyagot aprít bankkártyával valaki.) A vádak ellenére Gajda fölényesen nyerte a polgármester-, míg Lackner saját körzetében a képviselőválasztást.

A kispesti önkormányzat alakuló ülésén előkerült az is, hogy Gajda polgármester csütörtökön délelőtt a kispesti Szivárvány Óvodában fogadta a sokak által háborús bűnösnek tartott török diktátor, Recep Tayyip Erdogan feleségét. Önellentmondásoktól hemzsegő szövegében Gajda előbb azt mondta, hogy csak két nappal korábban tudta meg Emine Erdogan érkezését, hogy rögtön utána arról beszéljen, ez egy majdnem tízéves kapcsolat. Az óvodában elmondása szerint két éve indult egy “nem politikai, hanem kulturális” program, amiben a gyerekek - óvodásokról van szó - “önkéntesen” vesznek részt, Erdogan ehhez adományozott tízmillió forintot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.