Hihetetlen, de még mindig szökésben van a medvék Pillangója, az olasz szabadulóművész M49

Júliusban írtuk meg, hogy fél Olaszország drukkol egy M49 kódnevű, 149 kilós medvének, aki alig pár órával azután, hogy elfogták, bravúros körülmények között szökött meg. Az állatot azért csalták csapdába, mert a hatóságok úgy ítélték meg, veszélyt jelent az emberekre és a háztáji állatokra. A medve Olaszországban, Trentino megyében élt, esett fogságba, majd szökött meg. Nem véletlenül tartják szabadulóművésznek, úgy pattant meg, hogy három elektromos kerítésen és egy négyméteres akadályon is sikerült átjutnia. Országos hírnevet azzal szerzett, hogy Trentino kormányzója, Maurizio Fugatti engedélyt adott az állat kilövésére, ami ellen még Olaszország környezetvédelmi minisztere is tiltakozott.

Na most ott tartunk, hogy november 9. van, és M49-et továbbra sem sikerült elfogni, de az olaszokat még mindig érdekli, mi lehet vele. Olyannyira, hogy a környezetvédelmi miniszter, Sergio Costa már Henri Charriére önéletrajzi ihletésű könyve főhőséhez, a Pillangóhoz hasonlítja az állatot, a szélsőjobboldali Liga pedig arra kérte az igazságügyminisztert, kérjen kegyelmet a medve számára a köztársasági elnöktől, Sergio Mattarellától. 

A felé áradó szimpátiával vajmi keveset törődő M49 legutóbb október közepén okozott kárt egy gazdálkodónak, amikor is végzett egy bikájával. A barnamedvék azonban ilyenkor már a téli álomra készülnek, néhányszor már havazott is Trentino megyében, így várhatóan tavaszig nem érkezik friss hír róla.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.