Hihetetlen, de még mindig szökésben van a medvék Pillangója, az olasz szabadulóművész M49

ÁLLAT
2019 november 09., 05:56
comments 84

Júliusban írtuk meg, hogy fél Olaszország drukkol egy M49 kódnevű, 149 kilós medvének, aki alig pár órával azután, hogy elfogták, bravúros körülmények között szökött meg. Az állatot azért csalták csapdába, mert a hatóságok úgy ítélték meg, veszélyt jelent az emberekre és a háztáji állatokra. A medve Olaszországban, Trentino megyében élt, esett fogságba, majd szökött meg. Nem véletlenül tartják szabadulóművésznek, úgy pattant meg, hogy három elektromos kerítésen és egy négyméteres akadályon is sikerült átjutnia. Országos hírnevet azzal szerzett, hogy Trentino kormányzója, Maurizio Fugatti engedélyt adott az állat kilövésére, ami ellen még Olaszország környezetvédelmi minisztere is tiltakozott.

link Forrás

Na most ott tartunk, hogy november 9. van, és M49-et továbbra sem sikerült elfogni, de az olaszokat még mindig érdekli, mi lehet vele. Olyannyira, hogy a környezetvédelmi miniszter, Sergio Costa már Henri Charriére önéletrajzi ihletésű könyve főhőséhez, a Pillangóhoz hasonlítja az állatot, a szélsőjobboldali Liga pedig arra kérte az igazságügyminisztert, kérjen kegyelmet a medve számára a köztársasági elnöktől, Sergio Mattarellától.

A felé áradó szimpátiával vajmi keveset törődő M49 legutóbb október közepén okozott kárt egy gazdálkodónak, amikor is végzett egy bikájával. A barnamedvék azonban ilyenkor már a téli álomra készülnek, néhányszor már havazott is Trentino megyében, így várhatóan tavaszig nem érkezik friss hír róla.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.