A feleségek nem költhetnek annyit, mint férjeik, állítják az Apple új hitelkártyájáról

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Máris per elé nézhet a Goldman Sachs az Apple-nek kifejlesztett mobilos hitelkártya-rendszer miatt, írja a Guardian. A gyanú szerint máshogy osztályozza az algoritmus a költséi limitet, ha férjről, illetve ha feleségről van szó.

A dologról csütörtökön posztolt először David Heinemeier Hansson vállalkozó mondván, hogy neki húszszor magasabb hitelkeretet adott az Apple, mint feleségének. Bár pénzügyi bevételeiket nem hozta nyilvánosságra Hansson, annyit elárult, közösen adják be adóbevallásukat, amely szerint felesége hitelképesebb.

A Twitter-posztra reagálók között többen is megerősítették a tapasztalatokat, sőt az Apple egyik alapítója, Steve Wozniak is észrevette, hogy feleségénél tízszer nagyobb hitelt állapított meg neki az Apple-kártya.

A New Yorki pénzügyi felügyelet megerősítette, hogy vizsgálatot indított az ügyben.

A Goldmann Sachs, amely augusztusban dobta piacra a terméket, a konkrét ügyeket nem kommentálta, mindössze annyit közölt, az ügyfél hitelképességét hitelképessége alapján állapítják meg, amiben nem játszik szerepet az ügyfél neme, bőrszíne, kora vagy szexuális orientáltsága. (The Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.