A feleségek nem költhetnek annyit, mint férjeik, állítják az Apple új hitelkártyájáról

Tbg
TECH
2019 november 10., 17:45
comments 77

Máris per elé nézhet a Goldman Sachs az Apple-nek kifejlesztett mobilos hitelkártya-rendszer miatt, írja a Guardian. A gyanú szerint máshogy osztályozza az algoritmus a költséi limitet, ha férjről, illetve ha feleségről van szó.

A dologról csütörtökön posztolt először David Heinemeier Hansson vállalkozó mondván, hogy neki húszszor magasabb hitelkeretet adott az Apple, mint feleségének. Bár pénzügyi bevételeiket nem hozta nyilvánosságra Hansson, annyit elárult, közösen adják be adóbevallásukat, amely szerint felesége hitelképesebb.

A Twitter-posztra reagálók között többen is megerősítették a tapasztalatokat, sőt az Apple egyik alapítója, Steve Wozniak is észrevette, hogy feleségénél tízszer nagyobb hitelt állapított meg neki az Apple-kártya.

A New Yorki pénzügyi felügyelet megerősítette, hogy vizsgálatot indított az ügyben.

A Goldmann Sachs, amely augusztusban dobta piacra a terméket, a konkrét ügyeket nem kommentálta, mindössze annyit közölt, az ügyfél hitelképességét hitelképessége alapján állapítják meg, amiben nem játszik szerepet az ügyfél neme, bőrszíne, kora vagy szexuális orientáltsága. (The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.