Hárman meghaltak, ezreket költöztettek el az ausztráliai bozóttüzek miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Vasárnapra virradóra is még legalább száz helyen ég a bozót Ausztráliában, ahol már most az eddigi legsúlyosabb erdőtűzszezonról beszélnek. Eddig három életet követelt a tűz, ezreket kellett kimenteni a veszélyeztetett területekről. 

Scott Morrison miniszterelnök egy evakuációs központban Tareeban.Fotó: PETER PARKS/AFP
Leégett ház és kert.Fotó: PETER PARKS/AFP
Fotó: PETER PARKS/AFP
Fotó: TOM BANNIGAN/AFP

A nyár kezdetén máris szélsőségesen száraz az időjárás, Queenslandben 150 házat pusztított el a tűzvész. Nemcsak a szárazság, de az erős szél is nehezíti a mentést, a tűz oltásán 1300 tűzoltó és több száz civil munkálkodik.

A keleti partvidéket sújtó tüzek jól kivehetők a műholdfelvételeken is.

A hatméteres tűzoszlop a 80 kilométeres szél miatt hihetetlen gyorsan terjed: Glen Innes településen egy holttestet a tűzoltók találtak meg, egy nő pedig még életben volt, amikor súlyos égési sérülésekkel megtalálták, de a kórházban elhunyt.

A szárazság annak ellenére nem enyhült, hogy a hét elején esett némi eső. A tűz oltását ezért az is nehezíti, hogy a vízbombákat szállító légi járműveknek óriási távolságokat kell megtenniük a szárazság miatt. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 4,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.