Sokkal többen szavaztak Jászberényben a megismételt polgármester-választáson, mint az előzőn

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Vasárnap tíz településen kellett valamilyen formában megismételni az idei helyhatósági választásokat. Jászberény volt az egyetlen hely, ahol a teljes polgármester-választást meg kellett ismételni, miután a második helyezett fideszes (Szabó Tamás) jelölt megtámadta a végeredményt, amely Budai Lórántot hozta ki győztesnek. 

Eredményekkel még nem tudunk szolgálni, de a részvétel Jászberényben sokkal magasabb, mint az előző próbálkozáskor: október 13-án 48,22 százaléknyian mentek el, november 10-én, urnazárás előtt fél órával (18:30-kor) 60,22 százalékos részvételt mértek.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.