Tíz településen ismétlik meg ma az önkormányzati választást

Tbg
2019 november 10., vasárnap 6:10
113

Tíz településen tartanak ma megismételt önkormányzati választást Magyarországon reggel 6 és este 7 óra között: Komlón, Pettenden (Baranya), Nyéstán (BAZ-megye), Kisberényben, Lengyeltótiban, Taranyban (Somogy),  Szekszárdon (Tolna), Litéren (Veszprém), Várföldén (Zala). Részletes infók az NVI honlapján.

Csak Jászberényben kell teljesen megismételni a polgármester-választást, a többi településen néhány szavazókört érint az újrázás, ami mintegy 30 ezer választópolgárt jelent. 

Jászberényben Budai Lóránt, a Jobbik jelöltje nyert októberben hajszálnyival a fideszes Szabó Tamás előtt, aki későbbmegtámadta az eredményt, a választási bizottság pedig megállapította, hogy a választáson tapasztalható jogsértések megváltoztathatták a választók akaratát. 

A megismételt szavazások választási névjegyzékében ugyanazok szerepelnek, akik az október 13-aiban, kiegészülve azokkal, akik november 10-éig váltak nagykorúvá. Nem szerepelnek azonban a szavazóköri névjegyzékben azok, akik időközben a megismételtetett szavazás napja után létesítenek lakcímet a szavazókörben, illetve akik időközben elvesztették választójogukat.

Öt évvel ezelőtt 11 településen kellett a szavazást megismételni, 2010-ben 18, 2006-ban pedig 13 településen. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt