Hetek óta óriási mennyiségű tiszta kokaintéglát sodor a partra az Atlanti-óceán Franciaországban

bűnügy
2019 november 11., 10:34
comments 78
Mostanában rendszeresen mos partra kokaintéglákat a víz Franciaországban is.
photo_camera Ezt a téglát szeptemberben mosta partra az óceán Floridában. Ugyanolyan, mint a mostani francia leletek.

Három héttel ezelőtt, október 18-án egy, a szezonon kívül romantikusan elhagyatott vendéée-i óceánparti fürdőhelyen, Saint-Jean-de-Monts-ban sétálgató kiránduló tégla alakú, sok réteg fóliába csomagolt pakkot talált az Atlanti-óceán fövenyére sodródva. Egy héttel később egy másik sétáló hasonló csomagot talált a pár kilométerre eső Saint-Hilaire-de-Riez mellett, hogy újabb jó hét múlva megint csak Saint-Jeannál botoljanak egy harmadik csomagba. Mind a három egy-egy kiló szennyezésmentes, 83 százalékos tisztaságú kokaint tartalmazott a rendőrségi laborvizsgálatok tanúsága szerint.

Október utolsó és november első napjaiban még jó pár ilyen leletre bukkantak ezen a vendée-i környéken, Franciaország atlanti partvidékének közepe táján, összesen 41 kiló szinte teljesen tiszta kokainra. Azt, hogy egyetlen szállítmányról lehetett szó, az valószínűsítette, hogy az összes csomag vagy a „Brillante” - csillogó - vagy a „Diamante” - gyémánt - feliratot viselte, ami a nyomozók szerint az anyag tisztaságára utal.

Hogy kissé kiszélesítsük a rejtély földrajzi határait, a francia rendőrök rövid úton megtudták, hogy szeptember elején több tucat ugyanilyen feliratot viselő, ugyanilyen tisztaságú kokaint tartalmazó pakkot sodort partra a Dorian nevű hurrikán Florida partjainál, az óceán szemközti oldalán.

A rejtély csak tovább növekedett, amikor az első adag kokain megtalálási helyétől kissé délebbre, a Capbreton és Vieux Bocau közötti partszakaszon november 8-án 36 darab egykilós koksztömböt sodort partra a víz, hogy nem sokkal később, most hétvégén, a dél-atlanti francia partoknál, a spanyol-baszk határtól nem messze egy strandszakaszon 73, egy másikon pedig 156 kiló becsomagolt kokaint találjanak.

A floridai eset fényében az sem kizárt, hogy a drogszállítmány az amerikai partoknál süllyedt el hurrikán miatt, és az eszerint tényleg jól becsomagolt kokaintömbök két hónap alatt átszelték az Atlanti-óceánt. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.