Végrehajtás indul a Pesti Srácok kiadója ellen

Média
2019 november 11., 12:41
comments 245

"A mai nappal megindítom a végrehajtást, aminek a vége a felszámolásuk lehet, ha nem fizetnek. Nem mondom, jól jönne a pénz, hiszen a perköltséget, illetéket, ügyvédi költséget ki kell fizetnem, de ha ez az ára, hogy megszűnik a Pesti Srácok, nekem megéri!"

Ezt Juhász Péter, a megszűnt Együtt egykori politikusa posztolta ki hétfőn a Facebookra. Juhász 5 millió forint sérelemdíjat nyert ugyanis a Pesti Srácokat kiadó Insider Mediától, ám a cég a jogerős ítélet ellenére sem fizetett, majd haladékot kért november 10-ig, arra hivatkozva, hogy

"várt bevételeik még nem teljeskörűen érkeztek meg"

De mivel ezt a határidőt sem tartották be, Juhász megindítja a végrehajtást.

Maga az ötmilliós sérelemdíjjal végződött ítélet azért tanulságos, mert hiába ismertek a hírek a kormánymédia tudatos hazugságkampányairól, így egyben leírva mégis dermesztő látni, hogy milyen intenzitással és mennyiségben hazudnak. Juhász ebben az egy perében például 13 darab, 2016. szeptembere ls 2017. májusa között publikált PS-cikk miatt kapott anyagi elégtételt, miután öt hónapon át mániákusan szajkózták róla lényegében ugyanazt a hazugságot, miszerint Portik Tamás maffiózó pénzzel és tanácsokkal látta volna el. Így néz ki a hazugságlánc az ítéletben:

A cégközlönyt megnézve kiderül, hogy a végrehajtás megindítása nem ritka jelenség az Insider Media életében. A 2015. vége óta létező kiadóvállalat ellen 3 és háromnegyed év alatt 6 alkalommal rendeltek el ilyent, ám - eddig - egyszer sem jutott el a dolog a felszámolásig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.