Meghackelték Erzsébetváros honlapját, és trágár szövegeket írtak ki a polgármesterről

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Feljelentést tett az erzsébetvárosi jegyző kedden, mert kétszer is feltörték a kerületi önkormányzat honlapját, és trágár szövegeket írtak ki Niedermüller Péter DK-s polgármesterről. 

Az oldal azóta nem elérhető, de az Index fotója szerint Niedermüllert lekommunistázták és „nemzetárulónak” nevezték, valamint megfenyegették, hogy a levelezése is nyilvánosságra kerülhet. A polgármester szerint a támadás éppen azután történt, hogy elkezdték nyilvánosságra hozni a korábbi években kötött szerződéseket. 

Fotó: Niedermüller Péter/Facebook

Közzétették például, hogy tucatnyi ügyvédi irodának több százmillió forintot fizetett ki az önkormányzat, a szerződések egy részénél pedig csak szóbeli tanácsadás volt a megbízás tárgya. A DK közleménye szerint van olyan ügyvédi iroda, amelynek 2018 januárja és 2019 októbere között 260 millió forintot adott az előző vezetés. 

„Megfelelő szakemberek vizsgálják, hogy ki fér, férhet hozzá az önkormányzat elektronikus felületeihez, és bízom benne, hogy a hatóságok is teszik a dolgukat” - mondta a lapnak Niedermüller. A DK azt ígérte, hogy ha helyreállt a honlap, folytatják a szerződések közzétételét.

Az erzsébetvárosi vezetés Czeglédy Csaba egykori szocialista politikussal, Gyurcsány Ferenc és más DK-s politikusok rendszeres védőjével szerződött az önkormányzat folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.