Elfogtak 9 embert az Auróránál történt zászlóégetés miatt

bűnügy
2019 november 13., 19:55
comments 62
photo_camera A Légió Hungária felvonulása október 23-án. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A rendőrség kilenc embert fogott el a fővárosi Auróra utcai, október 23-án történt zászlóégetéssel kapcsolatban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda este. Az elfogott embereknél házkutatást tartottak.

A rendőrségi fellépés a Légió Hungária nevű szélsőjobboldali szervezet tagjait érintette. Ők vonultak fel Budapesten október 23-án, és gyújtották fel a szivárványszínű Pride-zászlót az Auróránál - a szervezetet részletesen itt mutattuk be.

A BRFK akkor a helyszínen szemlét tartott és garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrök azóta azonosítottak nyolc férfit és egy nőt, akiket szerdán az ország különböző részein elfogtak és „társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, illetve szintén társtettesként elkövetett rongálás vétség gyanúja miatt” hallgattak ki gyanúsítottként.

A gyanúsítottak a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek - írta a BRFK. A Légió Hungária szerint telefonokat, adathordozók és „szervezeti ruhadarabokat”, tagsági kártyát és propagandamatricát foglaltak le tőlük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt