Elfogtak 9 embert az Auróránál történt zászlóégetés miatt

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A Légió Hungária felvonulása október 23-án.Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A rendőrség kilenc embert fogott el a fővárosi Auróra utcai, október 23-án történt zászlóégetéssel kapcsolatban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda este. Az elfogott embereknél házkutatást tartottak.

A rendőrségi fellépés a Légió Hungária nevű szélsőjobboldali szervezet tagjait érintette. Ők vonultak fel Budapesten október 23-án, és gyújtották fel a szivárványszínű Pride-zászlót az Auróránál - a szervezetet részletesen itt mutattuk be.

A BRFK akkor a helyszínen szemlét tartott és garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrök azóta azonosítottak nyolc férfit és egy nőt, akiket szerdán az ország különböző részein elfogtak és „társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, illetve szintén társtettesként elkövetett rongálás vétség gyanúja miatt” hallgattak ki gyanúsítottként.

A gyanúsítottak a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek - írta a BRFK. A Légió Hungária szerint telefonokat, adathordozók és „szervezeti ruhadarabokat”, tagsági kártyát és propagandamatricát foglaltak le tőlük.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.