Elfogtak 9 embert az Auróránál történt zászlóégetés miatt

bűnügy
2019 november 13., 19:55
comments 61
photo_camera A Légió Hungária felvonulása október 23-án. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A rendőrség kilenc embert fogott el a fővárosi Auróra utcai, október 23-án történt zászlóégetéssel kapcsolatban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerda este. Az elfogott embereknél házkutatást tartottak.

A rendőrségi fellépés a Légió Hungária nevű szélsőjobboldali szervezet tagjait érintette. Ők vonultak fel Budapesten október 23-án, és gyújtották fel a szivárványszínű Pride-zászlót az Auróránál - a szervezetet részletesen itt mutattuk be.

A BRFK akkor a helyszínen szemlét tartott és garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendőrök azóta azonosítottak nyolc férfit és egy nőt, akiket szerdán az ország különböző részein elfogtak és „társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, illetve szintén társtettesként elkövetett rongálás vétség gyanúja miatt” hallgattak ki gyanúsítottként.

A gyanúsítottak a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek - írta a BRFK. A Légió Hungária szerint telefonokat, adathordozók és „szervezeti ruhadarabokat”, tagsági kártyát és propagandamatricát foglaltak le tőlük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.