Új Navalnij-videó: luxusingatlanok Európa-szerte a moszkvai ügyész volt feleségének nevén

külföld
2019 november 13., 15:58
comments 69
link Forrás

Új videóval jelentkezett Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikai aktivista és csapata: ebben állításuk szerint Denisz Popov moszkvai állami ügyész luxusingatlanjait mutatják be. A videó szerint Popov családjának nevén 3,5 millió eurónyi ingatlan van.

A videóban bemutatnak egy ezer négyzetméteres, 19 lakásból álló komplexumot Montenegróban: ez Popov volt feleségének nevén van, de az ügyész és gyermekei rendszeresen használják. Ezen kívül találtak egy spanyolországi, 645 ezer euró értékű lakást is, ezt Popovvolt felesége 2010-ben vásárolta, amikor még házasok voltak. 

Popov korábban dagesztáni ügyész volt, Vlagyimir Putyin szeptemberben nevezte ki Moszkvába. Hivatalosan köztisztviselői fizetést kap, volt felesége a dokumentumok szerint munkanélküli.

Navalnij csoportja talált egy halászati központot is több tucat ingatlannal a volt feleség nevén, ezen kívül egy szállodát, egy éttermet, egy teniszpályát és egy uszodát. Popov pedig egy Mercedes ML350 típusú autóval jár, ami szintén a volt feleségé. Találtak egy nyaralót Moszkva környékén Popov 79 éves anyjának nevén is.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, ha szükség lesz rá, megvizsgálják az ügyet, de szerinte kinevezésekor alaposan átvilágították Popovot.

Navalnijék rendszeresen publikálnak hasonló videókat, a legismertebb ezek közül az volt, amiben Dmitrij Medvegyev ügyeinek jártak utána. Az új videó, amin angol felirat is van, két nap alatt kétmilliós nézettség felett jár. (RFE/RL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.