Új-Zélandon jövőre népszavazást tartanak az eutanáziáról

külföld
2019 november 13., 08:58
comments 47

Az új-zélandi törvényhozás szerdán megszavazta az eutanáziát legalizáló törvényjavaslatot, amelyről így jövőre népszavazást is tarthatnak. Az ugyanis csak akkor léphet hatályba, ha a választópolgárok többsége is támogatja majd. Az előrejelzések szerint támogatni fogja.

A törvényjavaslatot két évig tartó vita után végül 69 képviselő támogatta 51 ellenében.

A tervezett jogszabály értelmében az eutanáziát olyan gyógyíthatatlan betegségben szenvedő páciens kérheti majd, aki nagy valószínűséggel nem él már tovább 6 hónapnál, és akinek a megromlott egészségi állapota visszafordíthatatlannak számít, illetve olyan "elviselhetetlen szenvedést" kell kiállnia, amelyet az orvosok már nem tudnak enyhíteni. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.