Elsodorta a marhákat a Dorian hurrikán, egy hónap múlva találták meg őket, kilométerekkel arrébb, egy szigeten

külföld
2019 november 14., 13:41
comments 66

Észak-Karolna partjaitól néhány kilométernyire van a tengerben a híres Cape Lookout, annak van egy hosszú tengerpartja.

link Forrás

Nem könnyű eljutni ide, a turisták is csak a környező szigeteken át hajóval, majd 90 kilométeres úttal tudják megközelíteni a szigetet, ahol palackorrú delfineket és fókákat is megfigyelhetnek. A múlt hónapban azonban a szigeten lévő park gondozói új állatokat vettek észre:

három szarvasmarhát.

A mai napig nem tudja senki pontosan, hogyan kerültek oda az állatok, de B.G. Horvat, a park egyik munkatársa szerint a legvalószínűbb, hogy az Észak-Karolinára szeptemberben lecsapó Dorian hurrikán sodorhatta ki őket a szárazföldhöz jóval közelebb lévő Cedar Islandről. Azért tudtak ennyire hamar és jól beilleszkedni, mert eleve vadon éltek, a 20 egyedből álló csordájuk Cedar Island tengerpartjain járkált.

link Forrás
link Forrás

Valószínűleg ide is viszik majd vissza őket, de a park gondozói még tervezik az akciót. A marhákat ugyanis csak elaltatva fogják tudni hajóra pakolni.

Egyébként a Cedar szigeti rezervátum 20 egyedből álló csordája mind egy szálig eltűnt, miután a Dorian lecsapott, valószínűleg csak ez a 3, októberben kilométerekkel arrébb megtalált állat maradt életben. A Dorian egyébként iszonyatos erővel dúlta fel a környéket, rengeteg marhát és vadlovat elsodort a partvidékről. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.