Gyurcsány szerint harcolni kell a hamis látszatokkal, ezért jó választás, ha Czeglédy Csaba irodájával dolgoznak az ellenzéki önkormányzatok

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„A kritikusok elismerik, hogy Czeglédy jó ügyvéd (...). De akkor mi a baj? A látszat! - mondják. A látszat? A látszat fontos. Tudom, hogy sokszor képes megdönteni a valóságot és az igazságot. De a mi dolgunk, hogy ha hamis a látszat, akkor megküzdjünk vele. Mert tönkretesz bennünket, ha hamis látszat alapján ítél az okos demokratikus sokaság” - írta a Facebookon Gyurcsány Ferenc, a DK EP-listáján szerepló Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának adott és adandó ellenzéki önkormányzati megbízások védelmében.

Miután kiderült, hogy Erzsébetváros és Újbuda ellenzéki önkormányzatai Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával szerződnének az önkormányzati cégek átvilágítására, a Momentum és más ellenzékiek is kérdőre vonták a megbízásokat védő DK-t és az MSZP-t, mondván, öngól egy olyan ügyvéddel szerződni, akinek nemcsak a Fidesz-érában voltak kétes ügyei, de még 2010 előtt is kapott felfüggesztett börtönbüntetést adócsalásért és magánokirat-hamisításért.

Gyurcsány szerint Czeglédy jó ügyvéd, ezért, ha ellenzéki oldalon megkérdőjelezik, jó-e szerződést kötni vele a kétes ügyei miatt, azzal az ellenzék elfogadja a Fidesz áttal kreált, hamis látszatokon alapuló valóságot.

„Ha senkit nem tudunk, nem merünk önmaga alapján megítélni, ha felülünk a Fidesz valóságértelmezésének, ha bárkit apja és anyja után ítélünk meg, ha nem merünk kiállni önmagunkért, sajátjainkért, igazunkért, akkor még azelőtt elveszünk, hogy megküzdöttünk volna” - írta a volt miniszterelnök.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.