Gyurcsány szerint harcolni kell a hamis látszatokkal, ezért jó választás, ha Czeglédy Csaba irodájával dolgoznak az ellenzéki önkormányzatok

POLITIKA
2019 november 14., 15:59
comments 310

„A kritikusok elismerik, hogy Czeglédy jó ügyvéd (...). De akkor mi a baj? A látszat! - mondják. A látszat? A látszat fontos. Tudom, hogy sokszor képes megdönteni a valóságot és az igazságot. De a mi dolgunk, hogy ha hamis a látszat, akkor megküzdjünk vele. Mert tönkretesz bennünket, ha hamis látszat alapján ítél az okos demokratikus sokaság” - írta a Facebookon Gyurcsány Ferenc, a DK EP-listáján szerepló Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának adott és adandó ellenzéki önkormányzati megbízások védelmében.

link Forrás

Miután kiderült, hogy Erzsébetváros és Újbuda ellenzéki önkormányzatai Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával szerződnének az önkormányzati cégek átvilágítására, a Momentum és más ellenzékiek is kérdőre vonták a megbízásokat védő DK-t és az MSZP-t, mondván, öngól egy olyan ügyvéddel szerződni, akinek nemcsak a Fidesz-érában voltak kétes ügyei, de még 2010 előtt is kapott felfüggesztett börtönbüntetést adócsalásért és magánokirat-hamisításért.

Gyurcsány szerint Czeglédy jó ügyvéd, ezért, ha ellenzéki oldalon megkérdőjelezik, jó-e szerződést kötni vele a kétes ügyei miatt, azzal az ellenzék elfogadja a Fidesz áttal kreált, hamis látszatokon alapuló valóságot.

„Ha senkit nem tudunk, nem merünk önmaga alapján megítélni, ha felülünk a Fidesz valóságértelmezésének, ha bárkit apja és anyja után ítélünk meg, ha nem merünk kiállni önmagunkért, sajátjainkért, igazunkért, akkor még azelőtt elveszünk, hogy megküzdöttünk volna” - írta a volt miniszterelnök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.