Magyar Hang: Múzeumi támogatások megvágásával áll bosszút a kormány az ellenzéki városokon

Eredményt hirdetett az Emberi Erőforrások Minisztériuma azokon a, már hónapokkal ezelőtt kiírt pályázatokon, amiken múzeumokat fenntartó járási székhelyek önkormányzatai pályázhattak. A Magyar Hang azt írja, hogy az eredményeken visszatükröződni látszanak az önkormányzati választás eredményei.

Azok a megyeszékhelyi vagy városi önkormányzatok, ahol nem fideszes polgármestert választottak a helyiek, a Kubinyi-programban kért támogatásnak csak a töredékét kapták. Ilyen például Pécs, Tatabánya vagy éppen Baja városa is. Van azonban település, ami ennél is rosszabbul járt: Dunaújvárosnak egyetlen fillért sem adtak. Ellenben oda, ahol megőrizte a székét a fideszes polgármester, a teljes igényelt támogatást vagy az ahhoz nagyon közeli összeget adott Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere - írja a lap.

A kiállítóhelyek számára kiírt pályázatokon is hasonló mintát fedezett fel a Magyar Hang, sem az ellenzéki vezetés alá kerülő Ferencváros, sem Gyöngyös nem kapott egyetlen forintot sem.

A szegedi Móra Ferenc Múzeumban látványtár kialakítására kért az önkormányzat 23,5 millió forintot, de csak 2 milliót kaptak, a miskolci Hermann Ottó Múzeumban pedig a Vendégségben Hermann Ottónál kiállítás megújítására kértek 30 milliós igényüket lesöpörték, csak 2 milliót ítélt meg Kásler miniszter. Hasonlóan járt Eger, a főváros, Szombathely, Szentendre és Budapest is.

A Magyar Hang szerint a múzeumvezetők azért állnak értetlenül a döntés fölött, mert éppen azért kértek akkora forrást, amekkorát kértek, mert a korábbi tapasztalatik alapján úgy tudták, hogy ezek odaítélésével nem lehet gond.

Közben viszont a fideszes önkormányzatok taroltak, Kaposvár, Sopron, Tokaj, Nyíregyháza, Kecskemét és Kiskőrös is megkapták az igényelt összeget, vagy annál csak egy kicsivel kevesebbet. (Magyar Hang)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.