Magyarország nem indul az Eurovíziós Dalfesztiválon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége közzétette a 2020-as Eurovíziós Dalfesztivál indulóinak listáját. A listán szereplő 41 ország közt pedig

nincs ott Magyarország.

A Rotterdamban megrendezendő 65. fesztiválon visszatér Bulgária és Ukrajna is, a tavalyi indulók közül azonban Montenegró és Magyarország is úgy döntött, hogy nem életbevágóan fontos elindulni ezen a megmérettetésen.

A magyar induló kiválasztása az utóbbi években a köztévé A dal című tehetségkutatójában zajlott, a műsor alkotói október végén ki is adtak egy közleményt, hogy várják a jelentkezőket, azonban már abban a nyilatkozatban is szerepelt, hogy „az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik”. (hvg.hu)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.