Szabálytalan médiaszerződés miatt rúgta ki az egyik városi cég vezetőjét Pécs ellenzéki polgármestere

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

„A pécsi közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén azonnali hatállyal visszahívta a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nonprofit Kft. ügyvezetőjét, Vincze Balázst, miután a városi cégnél megbízásomból zajló átvilágítás kötelességszegő magatartást tárt fel egy általa megkötött jelentősen nagy összegű szerződéssel kapcsolatban.” Ez áll Péterffy Attila, Pécs október 13-án megválasztott ellenzéki polgármesterének közleményében.

A polgármester szerint Vincze Balázs a ZSÖK NKft. ügyvezetőjeként nettó 165 millió, azaz bruttó 209,6 millió forintos szerződést kötött egy pécsi rádiót működtető céggel, miközben ilyen nagy értékű szerződést csak a pécsi önkormányzat jóváhagyásával köthetett volna, de ilyet ő nem is kért.

A Szabad Pécs című független helyi portál ebben a cikkben hosszabban írt arról, mennyi gyanús ügy merült fel a pécsi önkormányzati cégek médiaköltéseivel kapcsolatban.

A pécsi önkormányzat fideszes képviselői egyébként kivonulva tiltakoztak a csütörtöki ülésen. (Szabad Pécs)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.