Obama szólt, hogy nem kellene túl balosnak lennie Trump kihívójának

külföld
2019 november 16., 17:52
comments 292

Barack Obama volt amerikai elnök (2009 - 2017) először szólt bele a jövő novemberi elnökválasztásba. A demokrata párt egyik rendezvényén arra figyelmeztetett, hogy nem szerencsés, ha túlságosan balos programmal indul Trump kihívója, mert az amerikai közvélemény nem akar rendszerszintű változásokat. Obama szerint nem forradalmár jelöltre lenne szükség, és ne a balos Twitter-csatornák közönségéből induljanak ki a párt politikusai.

Neveket nem mondott, de az eddig bejelentkezett több mint egy tucat demokrata jelölt közül leginkább Bernie Sandersre illetve Elizabeth Warrenre illik leginkább a "túl balos" bélyeg. Obama nem kötelezte el magát egyik jelölt mellett sem, de a legtöbben azt tippelik, hogy egykori alelnökének, Joe Bidennek drukkol.

Obama 2019 őszén.
photo_camera Obama 2019 őszén. Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Az előválasztások februárban kezdődnek, és legkésőbb nyár közepére derülhet ki, hogy ki lesz a demokraták részéről Donald Trump kihívója. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.