Obama szólt, hogy nem kellene túl balosnak lennie Trump kihívójának

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Barack Obama volt amerikai elnök (2009 - 2017) először szólt bele a jövő novemberi elnökválasztásba. A demokrata párt egyik rendezvényén arra figyelmeztetett, hogy nem szerencsés, ha túlságosan balos programmal indul Trump kihívója, mert az amerikai közvélemény nem akar rendszerszintű változásokat. Obama szerint nem forradalmár jelöltre lenne szükség, és ne a balos Twitter-csatornák közönségéből induljanak ki a párt politikusai.

Neveket nem mondott, de az eddig bejelentkezett több mint egy tucat demokrata jelölt közül leginkább Bernie Sandersre illetve Elizabeth Warrenre illik leginkább a "túl balos" bélyeg. Obama nem kötelezte el magát egyik jelölt mellett sem, de a legtöbben azt tippelik, hogy egykori alelnökének, Joe Bidennek drukkol.

Obama 2019 őszén.Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Az előválasztások februárban kezdődnek, és legkésőbb nyár közepére derülhet ki, hogy ki lesz a demokraták részéről Donald Trump kihívója. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.