Obama szólt, hogy nem kellene túl balosnak lennie Trump kihívójának

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Barack Obama volt amerikai elnök (2009 - 2017) először szólt bele a jövő novemberi elnökválasztásba. A demokrata párt egyik rendezvényén arra figyelmeztetett, hogy nem szerencsés, ha túlságosan balos programmal indul Trump kihívója, mert az amerikai közvélemény nem akar rendszerszintű változásokat. Obama szerint nem forradalmár jelöltre lenne szükség, és ne a balos Twitter-csatornák közönségéből induljanak ki a párt politikusai.

Neveket nem mondott, de az eddig bejelentkezett több mint egy tucat demokrata jelölt közül leginkább Bernie Sandersre illetve Elizabeth Warrenre illik leginkább a "túl balos" bélyeg. Obama nem kötelezte el magát egyik jelölt mellett sem, de a legtöbben azt tippelik, hogy egykori alelnökének, Joe Bidennek drukkol.

Obama 2019 őszén.Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Az előválasztások februárban kezdődnek, és legkésőbb nyár közepére derülhet ki, hogy ki lesz a demokraták részéről Donald Trump kihívója. (BBC)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.