Obama szólt, hogy nem kellene túl balosnak lennie Trump kihívójának

2019 november 16., szombat 17:52
299

Barack Obama volt amerikai elnök (2009 - 2017) először szólt bele a jövő novemberi elnökválasztásba. A demokrata párt egyik rendezvényén arra figyelmeztetett, hogy nem szerencsés, ha túlságosan balos programmal indul Trump kihívója, mert az amerikai közvélemény nem akar rendszerszintű változásokat. Obama szerint nem forradalmár jelöltre lenne szükség, és ne a balos Twitter-csatornák közönségéből induljanak ki a párt politikusai.

Neveket nem mondott, de az eddig bejelentkezett több mint egy tucat demokrata jelölt közül leginkább Bernie Sandersre illetve Elizabeth Warrenre illik leginkább a "túl balos" bélyeg. Obama nem kötelezte el magát egyik jelölt mellett sem, de a legtöbben azt tippelik, hogy egykori alelnökének, Joe Bidennek drukkol.

Obama 2019 őszén. Fotó: SCOTT OLSON/AFP

Az előválasztások februárban kezdődnek, és legkésőbb nyár közepére derülhet ki, hogy ki lesz a demokraták részéről Donald Trump kihívója. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt