10 milló forinttól lehet licitálni Vajna Bentley-jére, 20 millióról indulnak a Rambo-kések

POLITIKA
2019 november 18., 17:52
comments 175

A filmmogul és oligarcha özvegye, Vajna Tímea november elején jelentette be, hogy Andy Vajna több tárgyát is árverésen fogják értékesíteni decemberben. 

Kedden pedig felkerült a katalógus a Nagyházi Galéria és Aukciósház honlapjára. A katalógus alapján Vajnának kifejezetten jó ízlése volt, elég jó bútorokat és festményeket is elárvereznek majd. 

A kikiáltási árak egyáltalán nem magasak, 60-70 eurós kezdőlicittel be lehet majd szállni egyes tárgyakra, melyek között azért bőven túltengnek a filmes relikviák. Ezek közül is kiemelkednek a Rambóban használt kések, melyek 20 millió forintról indulnak majd. Első átfutásra ennél csak egy drágább tételt láttunk: Munkácsy Mihály egyik festménye 28 millió forintos kikiáltási árról indul majd. 

De árverésre került például egy 2007-es Bentley Continental GTC, amire 10 millió forintról indul a licit. A katalógusban ezen kívül fel lehet még fedezni Kovács Margit kerámiáit (akár már 500 eurós kikiáltási árral), vagy például Fábri Zoltán festményeit és rajzait. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.