A Daily Express sajnos visszavonta a cikkét, ami szerint Greta Thunberg esetleg egy alien származású időutazó

Média
2019 november 18., 09:37
photo_camera Időutazó!

Bár a címben idézőjelbe tették, hogy

“A 120 éves fotón kiszúrt “Greta Thunberg” bizarr földönkívülizést váltott ki”

a cikkük bevezetőjében már azt írták, hogy

“Előkerült egy 1898-ban készült fénykép, amin egy hátborzongató Greta Thunberg-hasonmás szerepel, amiből egyesek arra következtetnek, hogy az ikonikus környezetvédő aktivista valójában egy olyan időutazó földönkívüli, aki azért látogatott el a Földre, hogy megmentse az emberi fajt.”

Mindez az 1900-ban alapított brit Daily Express bulvárlapban történt, hogy a remek tudományos hírcikket nem sokkal később sajnos leszedjék. De volt persze olyan, aki időben lescreenshotolta.

link Forrás

A fotó, amin a Thunbergre tényleg hasonlító gyerek szerepel, az elérhető források szerint századfordulós aranyláz idején készült a Yukon folyó környékén.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.