Nem akárki gyalázta meg a Nélküled című dalt azzal, hogy a Dzsungel könyvéhez hasonlította

2019 november 18., hétfő 13:31
1422

Ahogy arról a Tények nézői és az Origo olvasói is értesülhettek, a hétvége legfontosabb közügye Magyarországon az volt, hogy Miklósi Gábor, az Index újságírója nem állt fel a Puskás Aréna megnyitóján, amikor felvidéki magyar gyerekek elénekelték az Ismerős arcok Nélküled című dalát.

Miklósi az Indexen arról számolt be, hogy nem ismerte a dalt, és nem is tetszett neki, giccsesnek találta, ezért nem állt fel a helyéről. A botrányról az Origo és Tények

Az Index alkalmazottja tudatosan megalázta az éneklő felvidéki magyar gyerekeket

Illetve

KÜLHONIAKAT GYALÁZ AZ INDEX

címmekkel számolt be, Ripostnál pedig egyenesen Ómolnár Miklós főszerkesztő tárta fel a sztorit.

Egy részlet pedig különösen megragadta a kormánymédia szerzőinek fantáziáját. Miklósi a cikkében azt írta: „Tudtam, hogy már hallottam, de fogalmam nem volt, valójában mi az, csak a refrén vége volt ismerős a Dzsungel könyvéből.”

Amire a pártsajtó olyan révületbe esett, mintha Ká, a kígyó tekeredett volna a Lendvay utca köré. 

A dzsungel könyvéhez hasonlította!!! 

- visszhangzott a médiaindák között, Andor Éva pedig drámai bejelentést tett a TV2-n:

És akkor idézzük Nyerges Attilát, a dalt jegyző Ismerős arcok énekesét, aki 2018-ban ezt mondta a Nélkülderől nem másnak, mint az Origónak:

„Az egy vérből valók vagyunk, amiről, feltételezem, mindenki tudja, hogy Kipling regényének, A dzsungel könyvének tán legfontosabb sora, természetesen az összetartozást jelképezi, a regényben is, és a mi dalunkban is.”

Akik pedig az Index szerzőjéhez hasonlóan farkasok között nőttek fel, és nem ismerik a Nélküledet, azoknak ajánljuk újra 2016-ban készített megamixünket. Ebből jól látszik, hogy ez a dal valóban megfogta Magyarország lelkét:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt