Nem akárki gyalázta meg a Nélküled című dalt azzal, hogy a Dzsungel könyvéhez hasonlította

media
2019 november 18., 13:31
comments 1398

Ahogy arról a Tények nézői és az Origo olvasói is értesülhettek, a hétvége legfontosabb közügye Magyarországon az volt, hogy Miklósi Gábor, az Index újságírója nem állt fel a Puskás Aréna megnyitóján, amikor felvidéki magyar gyerekek elénekelték az Ismerős arcok Nélküled című dalát.

Miklósi az Indexen arról számolt be, hogy nem ismerte a dalt, és nem is tetszett neki, giccsesnek találta, ezért nem állt fel a helyéről. A botrányról az Origo és Tények

Az Index alkalmazottja tudatosan megalázta az éneklő felvidéki magyar gyerekeket

Illetve

KÜLHONIAKAT GYALÁZ AZ INDEX

címmekkel számolt be, Ripostnál pedig egyenesen Ómolnár Miklós főszerkesztő tárta fel a sztorit.

Egy részlet pedig különösen megragadta a kormánymédia szerzőinek fantáziáját. Miklósi a cikkében azt írta: „Tudtam, hogy már hallottam, de fogalmam nem volt, valójában mi az, csak a refrén vége volt ismerős a Dzsungel könyvéből.”

Amire a pártsajtó olyan révületbe esett, mintha Ká, a kígyó tekeredett volna a Lendvay utca köré. 

A dzsungel könyvéhez hasonlította!!! 

- visszhangzott a médiaindák között, Andor Éva pedig drámai bejelentést tett a TV2-n:

link Forrás

És akkor idézzük Nyerges Attilát, a dalt jegyző Ismerős arcok énekesét, aki 2018-ban ezt mondta a Nélkülderől nem másnak, mint az Origónak:

„Az egy vérből valók vagyunk, amiről, feltételezem, mindenki tudja, hogy Kipling regényének, A dzsungel könyvének tán legfontosabb sora, természetesen az összetartozást jelképezi, a regényben is, és a mi dalunkban is.”

Akik pedig az Index szerzőjéhez hasonlóan farkasok között nőttek fel, és nem ismerik a Nélküledet, azoknak ajánljuk újra 2016-ban készített megamixünket. Ebből jól látszik, hogy ez a dal valóban megfogta Magyarország lelkét:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.