Nem akárki gyalázta meg a Nélküled című dalt azzal, hogy a Dzsungel könyvéhez hasonlította

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ahogy arról a Tények nézői és az Origo olvasói is értesülhettek, a hétvége legfontosabb közügye Magyarországon az volt, hogy Miklósi Gábor, az Index újságírója nem állt fel a Puskás Aréna megnyitóján, amikor felvidéki magyar gyerekek elénekelték az Ismerős arcok Nélküled című dalát.

Miklósi az Indexen arról számolt be, hogy nem ismerte a dalt, és nem is tetszett neki, giccsesnek találta, ezért nem állt fel a helyéről. A botrányról az Origo és Tények

Az Index alkalmazottja tudatosan megalázta az éneklő felvidéki magyar gyerekeket

Illetve

KÜLHONIAKAT GYALÁZ AZ INDEX

címmekkel számolt be, Ripostnál pedig egyenesen Ómolnár Miklós főszerkesztő tárta fel a sztorit.

Egy részlet pedig különösen megragadta a kormánymédia szerzőinek fantáziáját. Miklósi a cikkében azt írta: „Tudtam, hogy már hallottam, de fogalmam nem volt, valójában mi az, csak a refrén vége volt ismerős a Dzsungel könyvéből.”

Amire a pártsajtó olyan révületbe esett, mintha Ká, a kígyó tekeredett volna a Lendvay utca köré. 

A dzsungel könyvéhez hasonlította!!! 

- visszhangzott a médiaindák között, Andor Éva pedig drámai bejelentést tett a TV2-n:

És akkor idézzük Nyerges Attilát, a dalt jegyző Ismerős arcok énekesét, aki 2018-ban ezt mondta a Nélkülderől nem másnak, mint az Origónak:

„Az egy vérből valók vagyunk, amiről, feltételezem, mindenki tudja, hogy Kipling regényének, A dzsungel könyvének tán legfontosabb sora, természetesen az összetartozást jelképezi, a regényben is, és a mi dalunkban is.”

Akik pedig az Index szerzőjéhez hasonlóan farkasok között nőttek fel, és nem ismerik a Nélküledet, azoknak ajánljuk újra 2016-ban készített megamixünket. Ebből jól látszik, hogy ez a dal valóban megfogta Magyarország lelkét:

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.