Kirúgtak valakit a Katona József Színházból, mert zaklatta a munkatársait

színház
2019 november 19., 09:44
comments 85

Közleményt adott ki a budapesti Katona József Színház, amelyben azt írják, hogy egy szerződéses munkatársuk „több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”.

A sértettek írásbeli bejelentése alapján vizsgálóbizottságot állítottak fel, amibe külső szakértőket is bevontak, végül úgy döntöttek, hogy „az érintett személy a mai naptól, azaz 2019. november 19-től kezdve nem léphet az intézmény területére, illetve a színház a vele való közös munkát a továbbiakban befejezi”

„A Katona József Színház társulatát az eset mélyen megrázta, a vezetőség az érintetteknek valamint az egész társulatnak felajánlotta pszichológus segítségét az ügy feldolgozásához.”Arról nem írnak, hogy pontosan mi történt, egyáltalán milyen beosztásban dolgozott náluk az illető, viszont az ügyet lezártnak tekintik, és „sem a vezetőség, sem az intézmény munkatársai további nyilatkozatot nem adnak. Az érintett kollégák kifejezett kérése volt, hogy személyük maradjon anonim. Bizalmuk megtartása és személyiségi jogaik védelme kiemelten fontos a színház számára, ezért fokozottan kérjük a sajtó képviselőit ennek tiszteletben tartására!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.