Kormány: Nem tervezzük a választási törvény átírását

2019 november 20., szerda 13:36
201

Kedden írt arról a Blikk, hogy a kormány a következő időszakban az önkormányzati választási eredmények ismeretében több ponton is módosíthatja a választási törvényt. A lap azt írta, döntés még nem született, az Igazságügyi Minisztérium is annyit mondott, nincs napirenden az ügy, de az tény, hogy a választókerületek felülvizsgálata ebben a ciklusban esedékes, ezzel együtt pedig elfogadhat más módosításokat is a tavaly harmadjára is kétharmaddal megalakult kormánytöbbség.

Gyimesi csángó népviseletbe öltözött férfi leadja szavazatát a csíkszeredai magyar főkonzulátuson az országgyűlési képviselő-választáson 2018. április 8-án. Illusztráció: Veres Nándor/MTI/MTVA

A Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Kormányzati Tájékoztatási Központ az alábbi közleménnyel reagált a cikkre:

„A kormány nem tervezi a választási eljárásról szóló törvény módosítását, mert az a kormány álláspontja szerint bevált, a pártok megegyezésén és az Országgyűlés döntésén alapul.”

A Fidesz közleményben szintén azt írta: a választási törvény bevált és a kormánypárti képviselőcsoport nem tervezi a választási törvény módosítását.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt